Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Emma Östlund till KIF Örebro

Emma Östlund tar steget från ÖSK Söder till KIF Örebro.


ÖSK Söder Dam fortsätter att utbilda och sedan ”leverera” talangfulla spelare till KIF Örebro. Fram till idag ingick i KIFs nuvarande A-lagstrupp målvakten Mimmi Paulsson Febo och mittfältaren Freja Olfosson. Två spelare som etablerat sig som seniorspelare hos Söder Dam innan de tog steget över till KIF. Idag meddelar den damallsvenska föreningen att en tredje spelare nu tar samma steg i sin utveckling.

Emma Östlund, född år 2000, är en tekniskt skicklig spelare med bra speluppfattning. Egenskaper som gjort att hon förekommit som både anfallare, på mittfältet och i försvarslinjen hos ÖSK Söder. Det är dock som mittback hon gjort det största avtrycket och det är också för spel i den positionen som KIF värvat henne.

Emma utsågs vid ÖLFFs årsavslutning till distriktets bästa kvinnliga futsalspelare och hon har även representerat Sverige i ett juniorlandslag i futsal. Som KIF-spelare är det väl tyvärr tveksamt om hon kan fortsätta med den varianten av fotboll.

Jag tycker nog, att det här klubbytet kommer ett år för tidigt. Emma hade för sin utveckling säkert mått bättre av att fortsätta spela i en tuff div 1-miljö ytterligare ett år. Risken med en för tidig övergång till KIF Örebro är att hon inte får spela riktiga seniormatcher. Något som nog är att föredra för en spelare som kommit så pass långt som hon i sin utveckling, men som ännu inte är utmanar på allvar om en startplats i KIF:s startelva. Alternativet som KIF Örebro kan erbjuda är ju ett rätt meningslöst spel i en F19-serie. Men det är klart – får man ett A-lagskontrakt så har man ett A-lagskontrakt.

ÖSK Söder Dam: Emma Östlund lämnar!
KIF Örebro: Emma Östlund till KIF Örebro
NA: Kif Örebro värvar ÖSK Söders stortalang: ”Lyckats med lokal förankring”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.