Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2016/17: Ännu inget klart för Ring

NA har talat med Sebastian Ring om hur det egentligen går med hans kontraktsförhandlingar. Magnus Sköldmark indikerade ju för några dagar att man väntade på en återkoppling från Ring-lägret, vilket väl får tydas som att ÖSK lämnat ett bud och att man nu väntar på ett svar.

Sebastian verkar dock inte vara så intresserad av att kommentera förhandlingsläget utan hänvisar till sin agent som tydligen sköter allt i sammanhanget. En agent som NA inte kan få tag på och som hur som helst knappast är i ett läge att kommentera hur det går med förhandlingarna för en av hans klienter.

Det är ju inte första gången som en spelare hänvisar till en agent som sköter förhandlingarna. Om inte annat ett bekvämt sätt att slippa svara på obekväma frågor. Jag har dock svårt att tro, att spelarna inte håller sig uppdaterade om hur det går. Det borde de väl om inte annat göra.

Av Rings svar att döma siktar han på en fortsättning i allsvenskan. Frågan är ifall han kan få till ett kontrakt med någon annan klubb än ÖSK.

ÖSKs relativa passivitet i frågan är i och för sig intressant. Rimligen borde man vilja ha den här saken avklarad tills dess att träningen börjar på torsdag eller i alla fall till senast nästa vecka. Sedan kommer träningsmatcher, Atlantic Cup och Svenska Cupen slag i slag. Att ÖSK inte kommit till skott och säkrat upp Ring med ett nytt kontrakt borde väl innebära, att man inte ser honom som första alternativ på vänsterbacksplatsen. Han spelade visserligen en hel del förra året, men det var väl mest för att Logi var skadad.

Att man fortsätter att förhandla borde innebära, att ÖSK inte direkt har några alternativ på lut för tillfället. Hade man haft det hade det nog funnits en andra vänsterback på plats redan.

Jag skulle vilja tyda situationen på följande sätt.
– ÖSK har lagt ett bud som Ring inte tycker är tillräckligt bra. Det kan gälla ersättningsnivån men även kontraktets längd.
– ÖSK ser inte Ring som sitt förstahandsalternativ som vänsterback för säsongen 2017.
– ÖSK har i dagsläget inte något givet alternativ som kan ersätta Ring.
– Tiden börjar bli knapp nu – speciellt för Ring. ÖSK kan nog i princip klara sig fram till sommaren med de försvarsspelare man har tillgängliga för tillfället. Lorentzson och Haginge kan spela till vänster om det skulle knipa. Almebäck (han gjorde det i Danmark) och Hines Ike kan spela högerback.
– För Ring blir situationen svårare och svårare allteftersom tiden går och de allsvenska trupperna spikas. ÖSK är väl rimligen också det enda seriösa alternativet han har om han vill in i en allsvensk trupp. Hade han haft andra möjligheter så hade han nog redan gjort klart med ett nytt kontrakt någon annanstans.

NA: Sebastian Ring om framtiden: ”Vill inte gå ner mig”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.