Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2016/17: Sköldmark om läget

NA:s Henrik Brändh kollade läget med Magnus Sköldmark i samband med att ÖSK presenterade Johan Mårtensson som sitt senaste nyförvärv. Beträffande läget på värvningsfronten hade ÖSKs sportchef följande kommentarer:

NA:s webbsändning från ÖSKs presskonferens (14:10 – 16:20)

Prioriterade värvningar.
ÖSK inriktar sig nu i första hand på att få in en mittback och en central anfallare (nummer 9:a) till truppen. Dessutom kan andra saker komma upp om någon (Ring?) skulle lämna den trupp man räknar med idag.

Åhman Persson.
Inget nytt från sportchefen om hur det går med förhandlingarna med lagkaptenen. Eller förhandlingar förresten. Parterna förhandlar egentligen inte utan nöjer sig med att veta var man har varandra. Man får väl tyda detta som att RÅP blir kvar i ÖSK om han inte hittar något som är bättre. Om detta bättre även inkluderar erbjudanden från svenska lag är oklart, men det gör det väl.

Jag antar, att ÖSKs jakt på en mittback intimt hänger ihop med RÅP-frågan. Om denne tackar jag till en fortsättning hos ÖSK så är mittbacksluckan fylld. Om inte får man hoppas att ÖSK har alternativa lösningar som kan aktiveras. För ÖSKs del börjar tiden bli kort. Att börja försäsongen utan att ha klart vilka som skall spela i mitten av backlinjen är knappast något man önskar sig.

RÅP har för egen del uttalat sig för fotbolltransfers.com. Det verkar som även han inser att betänketiden är på väg att ta slut.
– Jag väntar på att något blir klart inom de närmsta dagarna, säger han till fotbollssajten

Fotbolltransfers.com: Åhman Persson: ”Något blir klart de närmsta dagarna”

Sebastian Ring.
Sköldmark konstaterar att förhandlingar pågår och att ÖSK väntar på ett svar från spelaren:
– Vi har en dialog och väntar på en återkoppling från hans nya agent, kommenterar han läget.

Eftersom Sköldmark uppenbarligen inte tycker att vänsterbackspositionen är ett prioriterat område så får jag intrycket att ÖSK räknar med att Ring skall falla till föga och acceptera ÖSKs erbjudande. Men med en ny agent, som säkert vill visa sig på styva linan, kan det ändå strula till sig. I dagsläget har ÖSK bara tre dedikerade ytterbackar i truppen och det är en för lite, trots allt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.