Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2016/17: Mårtensson på ingång?

Enligt Expressens vanligtvis välunderrättade Daniel Kristoffersson är ÖSK nära att skriva kontrakt med Helsingborgs mittfältare Johan Mårtensson. Mårtensson tillhör väl kategorin spelare som är för bra/dyr för att spela kvar i HIF nu när de fått lämna allsvenskan. Mårtensson och Alexander Axén har ett gemensamt förflutet i GAIS och Axén har tidigare uttryckt ”sympatier” för Mårtensson.

Expressen: Mårtensson till Örebro

Mårtensson har tidigare uttryckt ett intresse av att ta sig utomlands igen, men det är väl tveksamt om han är intressant någon annanstans än i Norge. I så fall kan han lika gärna stanna kvar i Sverige.

Om det stämmer att Mårtensson är på ingång så får man nog lov att avskriva Robert Åhman Persson som mittfältsalternativ för den kommande säsongen. Men eftersom han skall bli mittback så lär valet av Mårtensson egentligen inte påverka hans klubbval.

Däremot kan man fråga sig hur Alexander Axén tänker hantera trion Gerzic, Rogic och Mårtensson i en 4-4-2 uppställning. Alla tre är ju spelare som rimligen förväntar sig speltid. Jag tror väl inte att någon av de två sistnämnda lockats till ÖSK utan att känna sig rätt säkra på sin roll i laget. Gerzic å sin sida var ju ÖSKs bästa spelare under den gångna säsongen så honom flyttar man knappast på heller.

Statistik Johan Mårtensson (Fotbolltransfers.com)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.