Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2016/17: Giffarna vill ha Åhman Persson

Bloggen Pirkt.se gick igår kväll ut och hävdade att GIF Sundsvall är intresserade av Robert Åhman Persson. Klubbens sportchef Urban Hagblom tycker att laget saknar en spelare med RÅP:s profil i truppen. Enligt Hagblom har man varit i kontakt med någon som representerar spelarens intressen.

Pirkt: GIF intresserade av ÖSK-kaptenen

RÅP fyller 30 i år och det kontrakt han skriver den här gången är nog det sista han kan ”få” med någorlunda attraktiva villkor. Det är väl därför han så gärna vill utomlands till något land där man kan betala bra utan att ställa alltför höga krav på fotbollsskickligheten.

För en spelare i hans situation är det nog två faktorer som väger tungt när ett nytt kontrakt förhandlas. Det ena är givetvis lönenivån och den andra är kontraktslängden. Det är inte bra för honom att skriva ett kontrakt på 1-2 år och sedan ”komma ut på marknaden” med en ännu sämre förhandlingsposition på grund av tilltagande ålder.

Jag tror därför inte att Sundsvall med en ekonomi som balanserar på elitlicensens rand är ett troligt mål för ÖSKs lagkapten. De kan knappast betala bättre än vad ÖSK kan göra och deras framtid ser fortfarande rätt skakig ut – ekonomiskt och kvalitetsmässigt.

Om RÅP vill få ut det mesta möjliga ur sin fotbollskarriär är säkert det smartaste han kan göra att nu omskola sig till mittback, en position i vilken många spelare gör bra ifrån sig upp mot åldern 35 plus. Dessutom vill ha nog skriva ytterligare ett treårskontrakt – gärna med ett optionsår instucket på slutet. Detta är faktiskt något som ÖSK borde kunna erbjuda honom med tanke på hur truppen ser ut – om vi räknar med att Moberg ”försvinner”. Jag tycker därför att ÖSK i dagsläget borde vara intressantare för RÅP än vad Giffarna är.

Troligare då att det till slut blir Sirius som lockar honom till sig i en affär som bär Bengt Ågerups signatur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.