Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebrocupen futsal 2016: P14 och F03/04 till semifinal

Örebrocupens gruppspel avslutades idag och ÖSK kvalificerade sig till spel under finaldagen i ytterligare två klasser.


F03/04.
Efter att ha sett de två F03-lagen i aktion kändes som om det skulle kunna bli två ÖSK-lag som mötte varandra i den ena av fredagens semifinaler. Båda lagen vann sina resp. grupper utan någon poängförlust. Nu blev det ändå inte så. I den ena av kvartsfinalerna var Adolfsberg lite för starka och slog ut ÖSK F03 svart med 1-0.

Samma siffror men till ÖSKs fördel blev det i den andra kvartsfinalen. Det vita laget besegrade Rynninge med den matchens enda mål. ÖSKarna skapade massvis med chanser och vann välförtjänt även om publiken fick vänta länge på det avgörande målet. Så blir det till att försöka ta revansch på Adolfsberg i morgon för det vita laget.

I den andra semifinalen möter IFK Hallsberg de trägna Örebrocupsbesökarna från Norrstrands IF i Karlstad.


P14.
Precis som flickorna i F03/04 gick ÖSK P14 igenom gruppspelet utan poängförlust även om det var väldigt nära ett oavgjort resultat i den första matchen mot Sturehov lag 1. Ett mål i slutminuten gav dock ÖSK tre poäng och en bra start på turneringen. Sedan rullade det på. Det blev ytterligare 12 gjorda mål (men inga insläppta) i de återstående tre gruppspelsmatcherna. I kvartsfinalen besegrades sedan västeråslaget Rytterne med 4-0.

I semifinalen ställs laget på nytt mot Sturehov. Då handlar det dock om Sturehov lag 2. I den andra semifinalen möter Karlslunds IF lag 1 FBK från Karlstad.


P12.
Klass H12 avgjordes också den under torsdagen. ÖSK lag Svart var väldigt nära att även de ta sig till slutspelet. I sin kvartsfinal blev det dock förlust efter straffsparksläggning mot ett lag från Adolfsberg.


Finaldagen ser ut på följande sätt sedd med ÖSK-ögon. Tider för semifinaler och de finaler som ÖSK eventuellt får spela i.

Finaldagen i Örebrocupen för ÖSK-lagen.

Alla finaldagens matcher spelas i Gamla Idrottshuset (Plan A). Bra är väl det. Åskådarutrymmet var inte så bra vid de två planerna i den nya delen. Speciellt vid Plan C var det väldigt begränsat med utrymme för publiken. Men jag kan förstå önskemålet att köra hela arrangemanget på ett och samma ställe i stället för som tidigare utspritt på flera olika idrottshallar. Då får man ta saker som dåligt med plats för publiken och rätt långa speldagar.

Nu ser jag fram emot en intressant finaldag med många ÖSK-lag i elden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.