Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebrocupen futsal 2016: P13 till semifinal

Örebrocupens andra dag fortsatte med blandade framgångar för de svartvita lagen. I de två yngsta klasserna P10 resp. F05/06 hade ÖSK tre lag med, men inget av dem var starka nog att ta sig hela vägen till slutspelet.


Bättre gick det för de 13-åriga pojkarna. Såväl U-laget som breddlaget placerade sig som grupptvåor och fick sedan mötas i åttondelsfinalen. I den vann som sig bör U-laget som sedan av bara farten besegrade Dingtuna IF i kvarten. Det blev sammanlagt fem matcher för killarna i laget, vilket väl får sägas ha varit ett ordentligt dagsverke.

ÖSK P13 har därmed kvalificerat sig för fredagens semifinal i vilken de möter Laxå. I klassens andra semifinal möts Motala AIF vit och Västerås IK.

Intressant – eller vad man nu skall kalla det – är att både ÖSK och Laxå samt Motala AIF vit blev tvåa i sin resp. grupp. Seger i gruppspelet är alltså ingen garanti för att vägen ligger öppen mot semifinalerna. Av fem gruppsegrare var det alltså bara en som tog en plats bland de fyra semifinallagen.

P13:s väg till semifinalen.


ÖSK P13 blev det fjärde ÖSK-laget som får fortsätta på finaldagen. Tidigare har ju P11, P15 och F01/02 kvalat in. Det ser ut att kunna bli en intressant fredag i Idrottshuset.

I morgon avslutas gruppspelet med klasserna P14 (med sammanlagt 5 lag från ÖSK), P12 (4 ÖSK-lag) och F03/04 (3 ÖSK-lag).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.