Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebrocupen futsal 2016: Bra start för de svartvita

Gruppspelen i tre klasser avgjordes idag då Örebrocupen sparkade igång sin traditionella mellandagsturnering. Och från alla tre klasserna kunde ett svartvitt lag kvala in till fredagens semifinaler.

I de två äldsta klasserna P15 resp. F01/02 startade ÖSK med starka lag som gjorde vad som förväntades av dem.

Speciellt flicklaget med spelare från ÖSK Söder kompletterade med några (två? en) spelare från Rynninge ser väldigt starka ut och det skall nog mycket till om de inte skall ta sig til final med en god chans på slutsegern.

De gick igenom sin grupp utan förlust och utan att släppa in ett enda mål. Laget hade dock vissa problem med att själva producera. Sju gjorda mål på fem matcher är nog lite för lite för att man skall vara riktigt nöjd. I semifinalen möter laget Adolfsberg F02/03 medan Rynninge möter ett kombinationslag från Lillån och Rynninge i den andra semin. Rynninge har alltså med spelare i tre av de fyra semifinallagen.

ÖSK hade också med två flicklag från ÖSK Ungdoms verksamhet. De kämpade på bra men lyckades inte ta sig vidare. Det är nog ofta lite för svårt i de sammanslagna flickklasserna att hävda sig mot lag där spelarna är ett år äldre, vilket gällde båda ÖSK Ungdoms lag.


I klass P15 tog sig ÖSK lag 1 vidare om än med en viss möda. Laget bestod av spelare från U-truppen och de skall ju vara bra nog att gå vidare i en turnering av den här typen. Till lagets försvar får man väl anföra att de, såvitt jag vet, inte spelat eller tränat något inomhus överhuvud taget. Lagets fokus har legat på ligacupsspelet. Sedan mitten av december är de dessutom träningslediga för en liten återhämtningsperiod över helgerna.

Laget kunde kosta på sig – eller vad man skall kalla det – att sätta en mittback från pojklandslaget i mål. Helmer Karlsson skötte uppgiften riktigt bra så det kanske inte var första gången han prövade på den uppgiften.

ÖSK slutade tvåa i sin grupp och möter i semifinalen segraren i den andra gruppen som blev Karlslunds IF Blå. I den andra semifinalen möts Rynninge Blå och Örebro Syrianska.


Några matcher i P11 som spelade det mesta på förmiddagen såg jag tyvärr inte. ÖSK lag svart, ett av två ÖSK-lag, gick obesegrade genom sin grupp, fick stå över åttondelsfinalen och besegrade i kvarten ett lag från Karlslund med 1-0. I semifinalen möter de Laxå IF. I den andra semifinalen möter Rynninge P05 sina ett år yngre klubbkamrater från Rynninge P06.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.