Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebrocupen futsal 2016

Under veckan mellan jul och nyår kommer Örebrocupens futsalsturnering traditionsenligt att avgöras. Sammanlagt drygt 150 lag uppdelade i 9 klasser och med spelare i åldrarna från 10 till 15 år deltar. Sammanlagt 24 lag från ÖSK deltar i turneringen. Till skillnad mot utomhusturneringen på sommaren är det här en tävling som huvudsakligen lockar lokala lag även om det förekommer en del tillresta lag från företrädesvis granndistrikten.

Tävlingen har sedan Nya Idrottshuset invigdes ett behändigt format där alla matcherna kan avgöras på de tre planerna i Idrottshuset. Under de första tre speldagarna avgörs gruppspelen och på fredag är det finaldag.

Tävlingen inleds i morgon (tisdag) då pojkarna i P11 tar hand om förmiddagen helt på egen hand – två lag från ÖSK deltar. På eftermiddagens spelar sedan den äldsta pojkklassen P15 och del äldsta flickklassen F01/02. I P15 hittar vi två ÖSK -lag och bland flickorna likaledes två plus ett kombinationslag från ÖSK Söder och Rynninge IK (!).

Tisdagens matcher börjar med första avspark kl. 08.20 och under resten av förmiddagen spelar som sagt pojkarna i P11. Klockan 12:50 börjar flickorna i F01/02 sitt gruppspel och klockan 13:50 den första pojkmatchen. Sedan håller man på till sent på kvällen för att hinna avgöra resp. klass. De sista flickklasserna börjar kl. 20:00 och för pojkarna är det 20:40 som gäller som sista avsparkstid för sex av lagen.

Örebrocupen: Spelprogram och resultat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.