Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2016/17: Statusen för de kontraktslösa

NA:s Lasse Wirström har inventerat läget för de spelare vars kontrakt gått ut och som ännu inte gjort klart med något nytt.

Robert Åhman Persson.
Magnus Sköldmark konstaterar att man vet var man har varandra, men att RÅP vill avvakta ett tag till. Det bör väl tydas som att det i princip är färdigförhandlat, men att spelaren antingen redan diskuterar med en ny klubb eller väntar på ett anbud från något håll.

ÖSK har under tiden agerat och gjorde igår klart med Filip Rogic som man kom överens om ett treårskontrakt med. Sedan tidigare finns Nordin Gerzic i truppen med ett kontrakt som går ut efter säsongen 2018. Dessutom skulle väl Nahir Besara ta jobbet på det centrala mittfältet.

Detta bör innebära att ÖSK redan tätat till den lucka som uppstår om Robert Åhman Persson skulle lämna. Blir han trots allt kvar lär han få inrikta sig på att ta en mittbacksplats. Där finns det ju en ledig plats efter Erik Moberg.

Erik Moberg.
Det mesta av NA:s artikel handlar om Erik Mobergs situation. Spelaren fick ett förslag i somras som han tackade nej till med motiveringen att han ville avvakta. Vilket väl innebar att han hoppades få ett bättre anbud från något annat håll. ÖSK verkar sedan ha lämnat ett nytt förbättrat förslag som dock inte det heller accepterades. Senare drog ÖSK tillbaka det andra förslaget.

Situationen påminner väl en hel del om Daniel Björnqvists. Efter att inte ha kommit överens om en förlängning under sommaren så söker ÖSK andra alternativ, vilket lämnar spelaren i limbo. I Björnqvists fall var väl den lite överraskande värvningen av Martin Lorentzson ett resultat av sommarens nej. Därmed stängdes fönstret för ÖSKs högerback. Erik Mobergs situation är ännu inte riktigt lika utsatt eftersom någon efterträdare ännu inte tagits in i truppen.

Moberg säger att han inte riktigt vet var han står i förhållande till ÖSK, medan ÖSK ändå håller dörren på lite grann på glänt. Vi får väl tyda detta som att ÖSK är villiga att ompröva sitt beslut beträffande Moberg om deras övriga mittbacksplaner inte materialiseras. För båda parter gäller det dock att raska på. Erik Moberg behöver (väl) en försörjning medan ÖSK helst behöver spika truppen i god tid innan man åker till Atlantic Cup i slutet av januari.

Carl Ekstrand Hamrén.
Den unge mittbacken ligger närmast från att flyttas över från frågetecknen till utropstecknen. Enligt Magnus Sköldmark är parterna nu överens och det enda som återstår är själva skrivandet. Vilket kommer att ske under de närmaste dagarna. Men som alla vet – innan allt är klart så är inget klart. Carls möjligheter att ta en plats i någon annan allsvensk trupp är dock rätt begränsade. Några matcher mer Rynninge under hösten och en enda allsvensk match på meritlistan väger nog inte tillräckligt tungt för sportchefer som inte känner honom närmare.

Sebastian Ring.
Diskussioner förs med vänsterbacken, men man är ännu inte framme, enligt Sköldmark. Ring har väl på sätt och vis en bättre utgångspunkt i förhandlingarna än vad Ekstrand Hamrén har. Med den rutin och exponering har fått under årets säsong kan han säkert få en plats i Superettan och förmodligen även i en del allsvenska trupper.

Vad han behöver mer än något annat är kontinuerlig speltid. Om han kan få det i ÖSK i konkurrensen med Logi Valgardsson borde som jag ser det vara hans verkliga knäckfråga. Om ÖSK fortsätter att se Valgardsson som förstavalet som vänsterback är det frågan om inte det bästa alternativet för honom är att söka sig någon annanstans. Om han kan räkna med att gå före Valgardsson och får spela merparten av den kommande säsongens matcher är det nog vettigast att stanna kvar. Det är svåra överväganden som Sebbe måste göra.

NA: Drog tillbaka budet till Erik Moberg: ”Jag har inte pratat med ÖSK på jättelänge”

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.