Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

NA: ÖSK intresserade av Motala-talang

NA skriver med andan i halsen ”Här är supertalangen ÖSK träffat – jagas av flera klubbar”. Dessutom under den röda rubriktaggen ALLSVENSKAN.

Det lät ju intressant ända tills man kollar lite närmare vem det rör sig om. Jo, det är en 15-årig mittback som tillsammans med 50-60 andra spelare varit uttagen till SvFF:s två breddelitläger för åldersgruppen. Däremot var han inte uttagen till någon av dubbellandskamperna som Sverige spelade mot Finland resp. Norge. Säkert en duktig fotbollsspelare, men knappast någon ”supertalang”.

Om man vill använda det epitetet ligger nog ÖSKs Helmer Andersson betydligt bättre till. Helmer har också han (givetvis) varit uttagen till de här två breddelitlägren, samt dessutom fått matchtid i samtliga fyra landskamper för P15/01 som Sverige spelat i år.

Alltså.
1. Det rör sig inte om en supertalang.
2. Det har ingenting med Allsvenskan att göra.
3. ÖSK har redan betydligt bättre spelare i sin U-trupp i motsvarande ålder.

Hur kunde NA missa så grovt i sin jakt på webklick? Jo, skribenten sitter någonstans i Norrland, vilket förmodligen är ett resultat av Mittmedias rationaliseringsprogram. Hon vet nog inte så värst mycket om vare sig hur det ser ut i landslagstruppen för P15/01 eller vilka talanger ÖSK har i den åldersgruppen.

Så kan det gå om man inte riktigt behärskar det man skriver om eller bryr sig om att kolla fakta med NA:s lokalredaktion.

NA: Här är supertalangen ÖSK träffat – jagas av flera klubbar
MVT: Motalatalangen jagas av allsvenska klubbar

1 kommentar – kommentera

Hannes

Snyggt!
Som vanligt får man den bästa och mest insatta ÖSK-infon från Eyravallen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.