Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal: Söder Dam avslutade med vinst

Precis som ÖSK Söders herrar tog sig Söders damer genom DM-gruppspelet utan poängförlust. I årets sista match besegrades Skyllbergs IK med lagom stora 4-1.

DM-turneringen fortsätter nu med ett slutspel. Den 6:e januari avgörs kvartsfinalerna och den 8:e januari spelas semifinaler och final. Eftersom det är sju lag som kvalar in till slutspelet är det nog så att ÖSK Söder som gruppspelsvinnare får stå över kvartsfinalen. Utöver de sex första lagen från div 1 har även Frövi IK kvalificerat sig som gruppsegrare i div 2.

Matchfakta från dagens match:
10. 0-1 Agnes Andersson


23. 0-2 Wilma Franssila
26. 1-2 Magdalena Wernheden
33. 1-3 Agnes Andersson
38. 1-4 Anna Meijer

Matchtrupp: Fanny Edvinzon (mv), Wilma Franssila, Klara Thorsén, Agnes Andersson, Anna Meijer, Emma Östlund, Olivia Puhls, Sophie Pettersson och Caroline Zandén (k)


Förlust för F15/02.
Riktigt lika bra (för att uttrycka sig försiktigt) gick det inte för tjejerna i den yngsta DM-klassen. I vad som i alla fall på förhand såg ut som en gruppfinal fick de se sig besegrade med hela 8-0 av Lillån. Det var seriens två fullpoängare som möttes, men speciellt jämnt verkar det inte ha varit.

Nu spelar resultatet ingen större roll i sammanhanget (förutom för det egna självförtroendet). Båda lagen är vidare till semifinalerna den 7:e januari. ÖSK lär få möta Adolfsberg i en match där utgången ser oviss ut. ÖSK vann den gruppspelsmatchen med knappa 1-0 och lär få jobba hårt för att få en chans till revansch mot Lillån.

Matchtrupp: Erica Andersson, Mathilde Bjaaland, Miranda Björk, Tilde Brunke, Lisa Davidsson, Alma Larsson, Ema Ribic, Amanda Södergren och Eila Wennerholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.