Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2016/17: Andra Chansen för Mbombo

NA har intervjuat ÖSKs sportchef Magnus Sköldmark för att försöka få en hint om hur tankarna går kring den trupp som är långtifrån fulltankad. Sköldmark vill av fullt naturliga och legitima skäl säga så lite som möjligt, men en del information lämnar han dock ifrån sig.

Astrits ersättare.
Astrit Ajdarevic kommer inte att ersättas (rakt av) av ÖSK. Istället kommer ÖSK att försöka hitta högkvalitativa spelare som kan förstärka laget. Enligt Sköldmark.

Johan Mårtensson.
Sköldmark verkar varken vilja bekräfta eller kommentera ett eventuellt ÖSK-intresse för Helsingborgs mittfältare. Sportchefen nöjer sig med att konstatera, att man befinner sig i en intensiv period med många diskussioner.

Vad som eventuellt skulle kunna tala emot att en övergång för Mårtensson skulle vara aktuell är att Helsingborgs Dagblad, som följer HIF mycket intensivt, inte tagit upp ryktet på något sätt. En intressant uppgift i sammanhanget är att Mårtensson visserligen har kontrakt med Helsingborg nästa år, men bara fram till sommaren. (Han kom till Helsingborg efter det att den holländska säsongen avslutats).

Skaraborgs Allehanda (Mårtenssons moderklubb är Skövdeklubben Ulvåkers IF) verkar tro, att utlandet lockar mer.

Utgående kontrakt.
Sköldmark vill inte kommentera statusen för RÅP, Erik Moberg och Sebastian Ring. Känt sedan tidigare är väl att ÖSK gärna vill behålla Robert Åhman Persson, medan fortsättningen i ÖSK för de övriga två är mer tveksam. Moberg lär bo kvar i Örebro, men tränar inte med truppen. Till skillnad mot Ahmed Yasin som inte heller har något kontrakt med klubben. Är det ÖSK eller Moberg som inte vill att han skall få decemberträna med truppen.

Provspelare.
Kwamina Ropapa Mensah har återvänt till Ghana. Det var ingenting för ÖSK av allt att döma. Förmodligen för ung och oerfaren.

Yannik Mbombo får en andra chans. Sköldmark tar hit honom igen och hoppas att han kan vara här på måndag. Jag har svårt att förstå brådskan eller att man överhuvud taget anser att man behöver kolla upp honom igen. Han var ju här 10 dagar i höstas och deltog dessutom i en U21-match mot Degerfors i vilken han gjorde 2 mål. Därefter skickades han hem igen för att senare dyka upp som provspelare hos Djurgården. Då verkade ÖSK inte överdrivet intresserade.

Vad man inte lyckades klura ut under det första besöket lär det vara svårt att få svar på under några dagars försäsongsträning dagarna före jul. Dessutom kan man ju tycka, att om man verkligen vill testa honom ytterligare en gång vore det väl lämpligare att göra det efter helgerna. Om det nu inte är så att Standard Liege erbjuder ett extrapris om han kan säljas före nyår.

Jag tror, att ÖSK är på väg att skriva kontrakt med honom. Att han nu dyker upp igen skulle kunna bero på att man nått en överenskommelse med hans nuvarande klubb om villkoren för övergången (typ gratis). I så fall gäller det att snabba på innan någon annan snappar upp honom.

Ahmed Yasin.
– Vi tycker bara det är roligt att de som varit här tidigare vill vara med och träna, säger Sköldmark.
Något som dock av allt att döma inte gäller för de som just fått reda på att deras kontrakt inte förlängts.

NA: Sportchefen Magnus Sköldmark om lagbygget i ÖSK: ”Är lite som i en torktumlare”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.