Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2016/17: ÖSK har frågat om Johan Mårtensson

Fotbollskanalen skriver, att ÖSK visat intresse för Johan Mårtenssons framtid. Helsingborgs mittfältare verkar inställd på ett uppbrott från den degraderade klubben. ÖSK en av de klubbar som uttryckt intresse. Problemet är dock att Mårtensson har ett kontrakt med Helsingborg även för nästa år. Samt att spelaren helst vill utomlands.

Mårtensson är utan tvekan en spelare som Alexander Axén gillar. Han hade Mårtensson på sitt mittfält när han tränade GAIS och Mårtensson var då en av det lagets mer profilerade spelare.

Mårtensson lämnade GAIS sommaren 2011 för att bli utlandsproffs i FC Utrecht. Under hans första år med klubben fick han en hel del speltid med 25 matcher från start. Under säsongen 2012/2013 startade han 13 gånger och under den tredje säsongen 14. Med ett år kvar på kontraktet gjorde klubbledningen klart för honom att han inte ingick i deras framtidsplaner utan han valde därför att återvända till Sverige. Klubbvalet Helsingborgs IF överraskade säkert många.

Göteborgs-Posten: Mårtensson valde Sverige före Europa

Hos Helsingborg tillhörde han under hans två och ett halvt år startelvan och var lagets vice-kapten. I år startade han bara i 20 matcher, men det kan möjligen ha berott på skadeproblem. Helt klart är väl att han inte nått upp till den form han visade upp innan han lämnade Sverige. Om detta berodde på honom eller på Henrik Larsson är oklart.

Statistik Johan Mårtensson (fotbolltransfers.com)

Statistik Johan Mårtensson (fotbolltransfers.com)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.