Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal: Dagens Dubbel

ÖSK Söder Dam hade båda sina seniorlag i aktion på söndagskvällen. Andralaget tog emot Grönbo IF och förstalaget spelade evakueringsmatchen mot Scandinavian FC Örebro. Det blev vinst i båda matcherna – helt enligt plan med tanke på vad som utspelat sig tidigare under inomhussäsongen.

Andralaget.
Tjejerna från den norra länsdelen har inte haft det lätt och inför dagens match ännu inte tjänat in några poäng som lön för sina ansträngningar. Starkt ändå att överhuvdtaget få ihop ett lag för deltagande i den här serien.

Söders andralag har i och för sig inte något att spela för. Eftersom de är ett andralag så får de inte gå vidare till DM-slutspelet även om de skulle vinna serien. Men Söders spelare har definitivt en sak att spela för. Nämligen en plats i det lag som spelar i DM efter nyår och sedan förhoppningsvis även en bit till.

DM-platsen tas nog av Frövi eller möjligen av RIG. Seriemakarna har lyckats bra med den här serien eftersom det är just Frövi och RIG som möts i den sista omgången.

I dagens match var Söder överlägsna och körde över sina motståndare.

Matchfakta (2*20):
08. 1-0 Amanda Nordenby
10. 2-0 Ebba Lundkvist
14. 3-0 Linnéa Wetterberg
16. 4-0 Rachaelle Swami
18. 5-0 Olivia Puhls
19. 6-0 Linnéa Wetterberg
26. 7-0 Rachaelle Swami
28. 7-1 Linn Andersson Sundén
31. 8-1 Linnéa Wetterberg
34. 9-1 Amanda Nordenby

Matchtrupp: Fanny Edvinzon (mv), Hanna Persson, Rachaelle Swami, Lisa Sundell (k), Klara Thorsén, Ebba Lundkvist, Linnéa Wetterberg, Amanda Nordenby och Olivia Puhls.


Förstalaget.
Förstalaget säkrade den matematiska serievinsten genom att besegra Scandinavian FC Örebro med 5-0. Motståndarna delar namn, men förmodligen inte så mycket mer med Patrick Walkers akademiverksamhet.

I dagens match var Josefine Zandén på ett alldeles sprudlande målhumör. Fyra stycken gjorde hon, vilket även förde upp henne till ledningen i gruppspelets skytteliga. Både kul och samtidigt lite oroande att en spelare gör fyra mål och de övriga sju utespelarna bara ett tillsammans.

Efter dagens match kan man i alla fall konstatera att laget är bäst i grundserien. De har vunnit alla sina matcher. De har gjort flest mål och släppt in minst. Helt dominanta har de dock inte varit. En del av matcherna har varit rätt tajta och segermarginalerna inte alltför stor. Å tredje sidan så har man väl ännu aldrig spelat med ett riktigt toppat lag. Det byts i allmänhet rätt friskt i laguppställningarna från match till match.

Matchfakta (2*20):
06. 1-0 Josefine Zandén
18. 2-0 Josefine Zandén
25. 3-0 Josefine Zandén
32. 4-0 Emma Östlund
35. 5-0 Josefine Zandén

Matchtrupp: Stina Koskilampi (mv), Wilma Franssila, Emma Pettersson, Agnes Andersson, Emma Östlund, Sophie Pettersson, Josefine Zandén och Caroline Zandén (k)

Gruppspelet avslutas under den kommande veckan med bortamatcher mot Adolfsberg (Andralaget) och Skyllberg (Förstalaget). Återsamling blir det sedan efter nyår då DM-slutspelet inleds.

ÖSK Söder Dam: Dubbelt upp i dubbla matcher

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.