Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: ÖSK vidare till A-slutspelet

Nadir Ayeva hade en fot med som målgörare eller framspelare i tre av ÖSKs mål.

Nadir Ayeva hade en fot med som målgörare eller framspelare i tre av ÖSKs mål.

Året sista utomhusmatch i ÖSK-familjen bjöd på ett lokalderby mellan ÖSK och BK Forward i Ligacupens tredje och sista grundspelsomgång. I potten som pris till segraren låg en kvalifikation till Ligacupens A-slutspel som börjar i mitten av februari.

Efter rätt jämnt spel i inledningen av örebroderbyt då lagen kände på varandra, som det brukar heta, tog ÖSK ledningen efter knappa 20 minuter. Efter en Forwardhörna och lite hitochditförsvarande i ÖSKs straffområde hamnade bollen hos Nadir Ayeva via Marcus Kanto. Nadir drev bollen över drygt halva planen med försvarare som förgäves försökte komma ikapp i ryggen. Han avslutade sedan hur säkert som helst och gav ÖSK ledningen. ”I de där lägena gör han mål 6-7 gånger av 10”, tyckte lagets tränare Rickard Torstensson efter matchen.

Glädjen över ledningen blev dock kortvarig. Bara några minuter senare var Forward ikapp efter en misslyckad bakåtnick som blev en framspelning till Forwards Christian Kurt. Inget misstag från Kurts sida och så var det jämnt igen. Efter kvitteringen blev det en hel del raggarfotboll utan speciellt mycket struktur i spelet hos någondera av lagen.

Lite tursamt med tanke på hur spelet dittills sett kunde ÖSK sedan göra två viktiga mål mot slutet av halvleken. Den för Forward så otroligt svårkontrollerade Adam Bark tog sig ner mot kortlinjen och passade bakåt till Nadir, som avslutade med ett direktskott. Med någon minut kvar gjorde Odilon Sangwa 3-1. En långboll från försvarslinjerna av Lucas Parkedal Stenfelt nådde Nadir som skarvade vidare till Gabriel Yildiz. Gabriel höll i och passade sedan Odilon som lurade sin back rätt ordentligt. Centralt från straffområdesgränsen fick han till det skott som skapade lite marginal i målprotokollet.

Adam Bark hade en fot med som målgörare eller framspelare i tre av ÖSKs mål.

Adam Bark hade en fot med som målgörare eller framspelare i tre av ÖSKs mål.

Andra halvlek.
Inför andra halvlek byter Forward två av sina utespelare i ett försök att skaka liv i matchen igen. Reduceringen efter en knapp timmes spel var dock lite tursam. ÖSK kunde inte rensa rent från sitt straffområde efter en hörna och Michael Khazzoum skott tar i underkanten av ribban och studsar ner på fel sida av mållinjen. Vid det här laget är det dock ÖSK som dominerar matchbilden rätt eftertryckligt.

Forward kändes i och för sig alltid farliga när Elias Durmaz hade bollen, men hans lagkamrater håller inte riktigt samma klass, vilket gjorde att ÖSK i allmänhet kom åt andra- eller tredjebollarna. ÖSK däremot hade ett betydligt vassare anfallsalternativ med den offensiva trion Adam Bark, Nadir Ayeva och Odilon Sangwa, vilka hotade mer eller mindre konstant. Med en kvart kvar var det Nadir Ayevas tur att agera framspelare. En öppnande central passning skar igenom Forwards mittförsvar och gav Adam Bark fri lejd mot Forwards mål. När Sebastian Molnar lade sig ner för att täcka av en så stor yta som möjligt chippade Adam istället bollen över Forwards målvakt.

Precis i slutminuten reducerade Forward ytterligare en gång utan att det för den sakens skull skapade speciellt mycket nerv i matchen. Ett skott i ribban studsade lite oturligt ner på en ÖSK försvarare (Martin Trinh?) och in i mål. Det är sådant som händer och inget att göra något åt. Christer Lundsten, som dömde matchen, lade till hela 6 minuter. Med några minuter kvar skadades Forwards duktige Anton Erkén som i de här matchen hade fått en defensiv mittfältsroll. Några minuter in på tilläggstiden sparkade Forwards Eliyo Türken ner Adam Bark och fick se det röda kortet som påföljd efter det helt onödiga attacken. Adam var på benen efter några minuter, men spelade inte mer den här kvällen.

Bra insats av nybildad trupp.
Trots några onödiga baklängesmål var Rickard Torstensson rätt nöjd med sitt lags insats. Den här truppen är ju nybildad och består av spelare från tre olika håll. Några av spelarna spelade redan förra året spelade med U17 (Bark, Trinh med flera), några spelade med U15 och har lyfts upp inför det kommande året (Andersson, Ayeva, Kanto) och övriga tillhörde U16 under hela eller i alla fall delar av den gångna säsongen.

I försvaret märktes det säkra mittbacksparet Manne Ljunghaga och Helmer Andersson mest – hur stabila som helst. På mittfältet jobbade Marcus Kanto hårt över stora ytor. Offensivt är det med trion Adam Bark, Nadir Ayeva och Odilon Sangwa på plan näst intill målgaranti. Vilket de visade även i den här matchen.

Forwards 00:or var förra året det distriktets dominerande lag. I år har ÖSK tagit över den positionen med segrar både i DM-finalen och nu i Ligacupen.

Lagets hemsida: Bäst i stan’ – igen!!

Matchfakta:
18. 1-0 Nadir Ayeva (Marcus Kanto)
22. 1-1 Christian Kurt
24. Varning Gabriel Yildiz
38. 2-0 Nadir Ayeva (Adam Bark)
44. 3-1 Odilon Sangwa (Gabriel Yildiz)
58. 3-2 Michael Khazzoum
67. 4-2 Adam Bark (Lucas Parkedal)
75. Varning Anton Erkén
78. 5-2 Adam Bark (Nadir Ayeva)
88. 5-3 Adnan Catic
92. Utvisning Eliyo Türken
95. Varning Denis Segaqa

Laguppställning: Simon Gustafsson – Martin Trinh, Manne Ljunghaga (k), Helmer Andersson (80), Lucas Parkedal Stenfelt (68) – Samuel Nielsen (42), Marcus Kanto (80), Gabriel Yildiz (ut 63, in 93), Adam Bark (93) – Nadir Ayeva (80), Odilon Sangwa
Avbytare: Martin Andersson (mv), Jonathan Forsberg (42), Max Häll (63), Ryad Iskhadzhiev (68), Carl Henning, Lukas Julher (80) och Malcolm Stolt (80)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.