Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2016/17: Astrit har gott om tid

Expressen har talat med Astrit Ajdarevic om dennes framtidsplaner.

Expressen: ”Har varit väldigt mycket intresse”

Enligt spelaren finns det ett stort intresse, men inte tillräckligt bra erbjudanden. För hur skall man annars tyda hans uttalanden om att han inte har bråttom och att hans dead-line är den 31 januari då transferfönstren stänger i de flesta länder.

Enligt Ajdarevic vet han och ÖSK var de har varandra. Man får väl tyda det som att ÖSK har lagt ett slutbud som Astrit inte tycker är tillräckligt bra för att han skall ”slå till” innan han kollat vilka andra möjligheter det finns.

– Vi vet vart vi har varandra. Jag sitter inte och väntar på dem. De har haft chansen att ge mig något, det har de gjort – vi har kommit fram till ett beslut. Vi respekterar varandra. Jag kommer inte stoppa ÖSK från att värva nya spelare, säger han till tidningen.

Något av en mardrömssituation för ÖSK om de inte kan bestämma sig för hur de skall göra. Att vänta till den 31 januari kan knappast vara acceptabelt för ÖSK som helst bör ha hela truppen satt tills dess att försäsongsträningen börjar efter nyår. Astrit har varit en nyckelspelare för ÖSK och hans spelstil och färdigheter har i mångt och mycket styrt ÖSKs speluppläggning och -taktik. Det går inte att vänta ”hur länge som helst” innan man vet om man skall fortsätta på det inslagna spåret eller växla om med andra spelartyper i laget.

Frågor som de måste ha svar på är vilken spelartyp de skall ersätta Astrit med och vem som i så fall passar inte på ÖSKs kravprofil. För de kan väl inte gärna söka en anfallare som mest av allt opererar i närheten av mittlinjen. Astrits spelmässiga kvaliteter har gjort att man trots allt kunnat acceptera en sådan uppställning, men det är väl knappast troligt att man kommer att kunna hitta och ta in en annan spelare med en liknande profil.


Astrit tar det lugnt.
NA har också talat med Ajdarevic.
NA: Finns intressanta saker – men ÖSK är med i bilden

Lite oklart vad Astrits status egentligen är. Hemma och tar semester (?). Sträcker sig hans kontrakt fram till den 31 december och det är därför hans frånvaro klassas som semester? I så fall måste man väl fråga sig varför ÖSK inte kräver att han skall vara på plats och träna som de andra gör. Alternativt anser man från ÖSKs sida, att han redan är ”förlorad” och i så fall kan han få göra vad han vill inkl. att förlänga sin novembersemester en vecka in i december.

Men om han vill byta klubb och ge ett första bra intryck duger det inte att komma otränad. Då borde han i stället vara väldigt intresserad av att försäsongsträna med ÖSK för att hålla sig i god form. Det borde även Astrit inse.

Jag tycker att det verkar som om han nu är rätt nära ett nytt kontrakt med en annan klubb och att det är därför han tycker att han kan unna sig några dagar extra innan allvaret börjar på allvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.