Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Gruppsegern säkrad mot Karlslund

Gruppfinal och örebroderby på en kylslagen arena i början av december. Förutsättningarna inför matchen var enkla. ÖSK fick inte förlora. Karlslund behövde minst oavgjort för att ha en realistisk chans att gå vidare genom att bli en av de fem grupptvåorna från 15 grupper, som får en plats till A-slutspelet.

Det såg till att börja med ut att bli en enkel match för hemmalaget. Oliver Kåhed gjorde 1-0 efter 9 minuter med ett snyggt långskott som han placerade nära krysset. Två minuter senare nickade Arvid Brorsson till synes helt oattackerad in Kevin Johanssons hörna till 2-0. Efter 20 minuter stod det 3-0. Viktor Walldéns upplopp och inspel hamnade efter lite hit och dit hos Adam Leijon som tryckte in ÖSKs tredje mål. Då hade det bara gått 20 minuter.

En 3-0 ledningen sägs ju vara svår att försvara. Även om det påstående kommer från hockeyvärlden är det ibland även så i fotboll. Spelet jämnade ut sig efter Leijons mål, hemmalaget tappade noggrannhet i sitt spel och Karlslund hade inte gett upp hoppet. Främst var det Jake Larsson och lurige Kevin Elsgard Brolin som hotade. I slutet av halvleken fick de också betalat för sina ansträngningar. Phillip Amin kunde på en låg volley direktslå bollen i mål efter hörna. Snyggt men onödigt.

Inför andra halvlek hade Marcus Karlsson och Viktor Walldén spelat klart. Inte någonting som hade att göra med vad de presterat under första halvlek. De är båda på väg tillbaka efter skador och skall väl inte matchas för hårt. I deras ställe kom David Holm, som gjorde sin sista juniormatch, och Isac Eklöf in.

Andra halvlek blev väl mest av allt en transportsträcka. ÖSK fick inte alls sitt spel att stämma. Karlslund som matchade ett lag bestående av enbart 99:or och med ett år yngre spelare på bänken rådde inte riktigt på hemmalaget. Så när som på en bra kvart mitt i halvleken hade ÖSK inte så mycket att komma med. Avancemanget till A-slutspelet var i princip redan säkrat eftersom Karlslund behövde tre mål för att gå om i serietabellen. Med några minuter kvar kom ett av de tre målen Karlslund behövde. Kevin Elsgard Brolin är plötsligt helt fri i ÖSKs straffområde (räknefel?) och får tid på sig att sikta ordentligt bredvid Gustaf Franck i ÖSK-målet. Den senare så förgrymmad över målet, att han drar på sig matchens sista varning. Kvittering men alldeles för sent för att det skulle ha någon betydelse för A-slutspelet.

Det var inte snyggt (så när som i matchinledningen), men det räckte. Så skulle man väl kunna sammanfatta matchen. Den centrala försvartrion Franck, Brorsson och Franssila gjorde ett riktigt bra arbete. Gustaf Franck mycket alert och var med även utanför straffområdet då det behövdes. Lite Neuer-stuk över hans insats. Att spela Arvid Brorsson som mittback var väl lite överdrivet defensivt, men det verkar som om laget har för många mittbackar på skadelistan för tillfället. Då Arvid byttes ut var det Oscar Sandberg som fick gå in som mittback tills dess att det blev dags för Helmer Andersson. Det hade varit roligt att se David Holm göra mål i sin sista juniormatch. Han var nära några gånger, men inte tillräckligt nära. Kul dessutom att se att se att Helmer Andersson och Gabriel Yildiz fick några minuter mot slutet av matchen.

Matchfakta:
09. 1-0 Oliver Kåhed
11. 2-0 Arvid Brorsson (hörna, Kevin Johansson)
20. 3-0 Adam Leijon
42. 3-1 Phillip Amin (hörna)
87. 3-2 Kevin Elsgard Brolin

Laguppställning: Gustaf Franck – Lukas Hjort (40), Arvid Brorsson (73), Viktor Franssila, Oscar Sandberg – Viktor Walldén (46), Oliver Kåhed, Kevin Johansson (k), Marcus Karlsson (46) – Simon Danielsson, Adam Leijon (86)
Ersättare: Isac Eklöf (46), David Holm (46), Albin Zidaric (73), Helmer Andersson (85, -01) och Gabriel Yildiz (86, -00)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.