Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2016/17: Björnqvist får gå

Daneil Björnqvist får lämna ÖSK - för andra gången.

Daniel Björnqvist får lämna ÖSK efter 95 seriematcher för klubben.

Rätt överraskande – i alla fall för mig – kom nyheten idag, att ÖSK inte avser att erbjuda sin högerback Daniel Björnqvist någon förlängning. Något som även verkar ha kommit som en överraskningen för spelaren själv.

Motiveringen till den uteblivna förlängning skall enligt klubben vara, att man redan har två högerbackar och därför inte behöver en tredje. Svårt att invända mot det resonemanget, även om Björnqvist nog utgör ett bättre alternativ än en åldrande Haginge (ok, han blir bara 32 i år) och en till synes skadebenägen Lorentzson. Men som sagt var – tre högerbackar är en för mycket. Genom att låta Björnqvist gå så får man plas för en annan spelare någon annanstans i truppen.

Bortsett från överraskningseffekten verkar Dajje inte speciellt tagen av beskedet. Han säger att han har haft andra klubbar som hört sig för och verkar inte orolig för framtiden.

Även fast jag tycker att det är tråkigt att se att Björnqvist lämna truppen så kan jag inte låta bli att tycka, att det är bra att ÖSK sätter ner foten mot spelare som gärna spelar vidare om de inte får något bättre erbjudande. Dajje är ju en av de som verkar ha haft den inställningen den här hösten.

NA: Björnquist får gå: ”Det är klart att jag är förvånad”

statistik-daniel-bjornqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.