Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal: Vinst för yngst och äldst hos Söderdam

Futsal-DM Div. 1 Damer
ÖSK Söders damer bokade in sin femte vinst på lika många matcher då de igår besegrade IFK Kumla med 2-0. Enligt influtna rapporter dominerades matchen spelmässigt om än inte målmässigt. Det blev nämligen bara två – ett i vardera halvleken. Emma Östlund markerade sin återkomst från Bosön genom att ge laget ledningen i mitten av den första halvleken. I slutminuten dubblade sedan kapten Zandén målskörden.

Matchfakta.
11. 0-1 Emma Östlund39. 0-2 Caroline Zandén

ÖSK Söder Dam: Femte raka i div.1

Matchtrupp: Stina Koskilampi (mv), Wilma Franssila, Anna Meijer, Emma Östlund, Olivia Puhls, Sophie Pettersson, Josefine Zandén, Caroline Zandén (k) och Emelie Lundqvist.

Det börjar skikta upp sig i serietabellen nu. Först har vi Söders damer, sedan ett gäng på fem lag som kämpar om en bra plats inför slutspels”lottningen” och sedan redan avhängda Garphyttan och Scandinavian.


Futsal F15 (F02).
ÖSK Söders yngsta lag i DM-klasserna tillhör egentligen ÖSK Ungdoms verksamhet, men i tävlingssammanhang kör de två klubbarna under samma klubbnamn för att underlätta laguttagningar etc.

Det här är ett lag som jag inte vet mer om än att de är riktigt bra och nog skall kunna vara med och kämpa om årets DM-medaljer.

I gårdagens match mötte de Adolfsberg som besegrades tack vare Amanda Södergrens mål halvvägs in i den andra halvleken.

Matchtrupp: Lisa Davidsson (mv), Erica Andersson, Tilda Ståhl (k), Tilde Brunke, Miranda Björk, Cornelia Fernsten, Ema Ribic, Ellen Beijer, Isabella Bäckström, Amanda Södergren och Alma Larsson.

Lag 1-4 går till DM-slutspel. I gruppspelet gäller det väl att försöka få en så bra placering som möjligt för att på så sätt få en möjligtvis lättare motståndare i semifinalen. Man brukar ju para ihop ettan och fyran resp. tvåan och trean från gruppspelet i semifinalerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.