Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal: Söder Dam och P15/02

Gruppspelen i futsal mal på. ÖSK Söders damer har väl knappt hunnit smälta helgvinsten över Rynninge innan det blir dags att ta sig an nästa motståndare. Pojkarna i den yngsta DM-klassen kunde igår ta hem en viktig seger.

ÖSK Söder Dam.
På spelschemat den här tisdagen står det IFK Kumla på bortaplan. En motståndare som återupplivats efter det att det ett tag såg ut som om klubben lagt ned sin hela damverksamhet. Men det verkar väl som om tjejerna själva inte tyckte att det var en så bra idé. När jag tittar i laguppställningen från deras senaste match är det en hel del bekanta namn från de säsonger då de var med på allvar och utmanade om DM-tecknen. Sofia Gustafsson står i mål, Anna Hallberg bär kaptensbindeln och Emma Fogelkvist gör fortfarande mål. Kul tycker Bloggen.

Det blir alltså en i alla fall till vissa delar rutinerad motståndare som Söders damer kommer att få möta. Något som jag hoppa att följande uttagna spelare är medvetna om: Stina Koskilampi (mv), Wilma Franssila, Anna Meijer, Emma Östlund, Olivia Puhls, Sophie Pettersson, Josefine Zandén, Caroline Zandén (k) och Emelie Lundqvist.

Ett starkt lag som bland annat både innehåller örebrodistriktets bästa anfallare utomhus (Josefine Zandén) och distriktets bästa kvinnliga futsalspelare alla kategorier (Emma Östlund).

Matchen spelas i Kumlaby skola med avspark kl. 19:45.

ÖSK Ungdom P15/02.
I fotboll är som bekant bollen mestadels rund. I futsal till och med kanske något rundare. Hur skall man annars förklara resultaten i inledningen av P15:s gruppspel. Först besegrar Laxå Karlsund med 9-1. Sedan spelar Karlslund och ÖSK oavgjort 2-2. Och så i går kväll var ÖSKs lag i Alléhallen i Hallsberg och besegrade Laxå med 6-0. Ett resultat som placerar ÖSK i serieledningen.

Matchfakta från Hallsberg (2*20):
03. 1-0 Mahmoud Madadi
05. 2-0 Jonathan Johnsson
13. 3-0 Joel Andersson Segerlind
16. 4-0 Sebastian Forsberg
18. 5-0 Mattias Mannerstål
26. 6-0 Mattias Mannerstål

ÖSKs matchtrupp: Elliot Lund, Jonathan Johnsson, Mahmoud Madadi, Jacob Nyström, Joel Andersson Segerlind, Mattias Mannerstål, Herman Ragnarsson, Sebastian Forsberg (k) och Hampuz Cederlind (mv).

De fyra första lagen går till semifinalerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.