Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Wicks till Sirius

Joshua Wicks tränade med ÖSK efter säsongen 2011.

Joshua Wicks tränade med ÖSK efter säsongen 2011.


Detta är väl mer av en kuriositet, men ändå. Nyblivna allsvenskarna IK Sirius meddelar idag att de från de likaledes nyblivna allsvenskarna AFC United värvat deras målvakt Joshua Wicks. Sirius tränare Kim Bergstrand verkar mycket nöjd över värvningen och anser att Wicks varit Superettans bäste målvakt i år. Något som är mycket möjligt – han höll faktiskt (tillsammans med sina uteförsvarare) nollan 16 gånger.

ÖSK-anknytningen är att Wicks provtränade med ÖSK efter säsongen 2011. Då valde ÖSK att skriva kontrakt med Jonas Sandqvist och Tomer Chensinski i stället. Wicks blev därför kvar hos IFK Mariehamn, där han sedan ändå inte blev långvarig. Efter att han i en träningsmatch hade skallat en motståndare så illa att näsbenet bröts kom han och Mariehamn överens om att det var färdigspelat för hans del. En bidragande orsak till att han lämnade lär ha varit att han inte trivdes speciellt bra på Åland. Inte heller hans tid i USA, innan har kom till Europa, lär ha varit utan kontroverser.

Efter Mariehamn övervintrade han (fotbollsmässigt) på Island hos Thor innan han skrev på för AFC United, där han tydligen gjort det riktigt bra.

IK Sirius: Joshua Wicks till Sirius Fotboll
Uppsala Nya Tidning: Sirius värvar från konkurrent
Ålandstidningen: Josh Wicks lämnar IFK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.