Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Oavgjort i ligacupen

ÖSK och Carlstad United spelade oavgjort 2-2 i en match där båda hade ledningen men fick lov att släppa in sina motståndare i matchen igen. Inget av lagen lär väl vara helt nöjda med resultatet, men ÖSK är nog de som är minst missnöjda. De har i alla fall fortfarande allt i egna händer (fötter?) inför den avslutande gruppspelsmatchen mot BK Forward. En match som förtjänar epitetet gruppfinal. Men det betyder inte att dagens motståndare Carlstad United är helt avsågade. Vid ett oavgjort resultat mellan de två örebrolagen kan värmlänningarna ta plats i A-gruppspelet nästa år under förutsättning att de besegrar Degerfors.

De båda lagen bjöd på ett jämnt spel under den första halvleken med ett litet övertag för gästerna. Det var dock ÖSK som tog ledningen efter en dryg kvart. Malcolm Stolt fick en fot på ett halvlyckat skott av Odilon Sangwa på en andraboll efter hörna. ÖSKs målmässiga övertag räckte dock inte längre än fyra minuter. Carlstad United utjämnade då på ett skott som nog ÖSKs målvakt Simon Gustafsson borde ha fått bättre grepp på. Båda lagen har därefter några chanser att ta ledningen igen. Gabriel Yildiz var nära två gånger om. Först en direktstyrning på ett inspel från Odilon som tyvärr snuddade bortre stolpen på fel sida. Sedan med ett hårt skott som målvakten inte kunde hålla utan tippade till hörna. Precis när halvleken är på väg att ta slut har Odilon ett hårt skott ur snäv vinkel som tar i bortre stolpen och tyvärr studsar ut.

Efter en knapp timmes spel är det sedan CU:s tur att ta ledningen. En av deras spelare kommer plötsligt helt ren och kan lobba bollen över Simon i ÖSK-målet som kommit ut lite för långt från sitt mål. Efter baklängesmålet ökar ÖSK trycket och kan med dryga kvarten kvar utjämna. En rätt misslyckad hörna från Adam Bark hittar så småningom utan något direkt ordnat spel in i CU:s straffområde framför fötterna på Odilon, som helt oattackerad kan mer eller mindre bredsida bollen i mål. Ibland (eller snarare rätt ofta) är de inte de mest utstuderade anfallen som leder till mål.

Sista kvarten domineras sedan av ÖSK som skapar en hel räcka chanser. Närmast ett mål är Adam Bark som blir suveränt frispelad av Max Hälls djupledspassning. Adam kommer med fart mot CU:s målvakt, rundar denne och har ett tillspillogivet mål framför sig. Han kommer tyvärr lite långt ut, får inte någon bra vinkel och hans skottförsök blir inte mer än just ett försök eftersom två motståndarbackar kan avvärja. Inbytte Dino Salcinovic får även han ett bra läge på en snett-inåt-bakåt passning från Adam Bark. Dino får dock för mycket fot under bollen och skottet blir alldeles för högt. Mitt i pressen sticker CU, som väl egentligen var det lag som hade mest att spela för, emellan med några farliga motattacker mot ett rätt glest ÖSK-försvar. Dock utan att kunna penetrera ÖSKs försvarslinjer.

Oavgjort 2-2 får väl sägas vara ett rättvist resultat mellan två lag som båda behövde vinna. ÖSKs spel hackade en hel del och det var lite väl många passningar med dålig precision och onödiga offside avblåsningar för att man skall vara nöjd. Rickard Torstensson plussade efter matchen för sina två mittbackar Helmer Andersson och Carl Henning. Jag får väl kontra med ÖSKs två farligaste offensiva spelare var Odilon Sangwa och Adam Bark även om den sistnämnde nog borde ha gjort något mål på de chanser han skapade/fick.

Serien kommer nu att avgöras då ÖSK möter BK Forward onsdagen den 7:e november. Innan dess har Carlstad United och Degerfors redan hunnit spela sin sista match så de två lagen på Behrn Arena kommer att veta vilka förutsättningarna är då de springer in på planen.

Lagets hemsida: Referat: Örebro SK U17 – Carlstad United BK

Matchfakta:
17. 1-0 Malcolm Stolt (Odilon Sangwa)
21. 1-1 Mohammed Lashkari
59. 1-2 Lukas Langer
72. 2-2 Odilon Sangwa (Adam Bark)

Laguppställning: Simon Gustafsson – Martin Trinh, Carl Henning, Helmer Andersson (k), Joel Nilsson (73. Ryad Iskhadzhiev) – Malcolm Stolt (59. Samuel Nielsen), Marcus Kanto (73. Lukas Julher), Gabriel Yildiz (73. Dino Salcinovic), Adam Bark – Odilon Sangwa, Abbubakar Abduwalli (46. Max Häll)
Ersättare: Martin Andersson (mv), Max Häll (46), Samuel Nielsen (59), Ryad Iskhadzhiev (67), Dino Salcinovic (73), Lukas Julher (73) och Jonathan Rasch

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.