Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2016/17: Nordmark lämnar ÖSK

Daniel Normark.

Daniel Normark.


Idag kom nyheten att Daniel Nordmark inte fortsätter i ÖSK. Inte direkt oväntat med tanke på att han fått begränsat med speltid i konkurrens med Nordin Gerzic och Robert Åhman Persson på det centrala mittfältet. En mångsidig, laglojal och användbar mittfältare som dock saknat spetsegenskaper som motiverat att han skulle ses som ett förstaval. I år har hans starter i princip varit begränsade till de tillfällen då någon av de ordinarie mittfältarna varit gulkortsavstängd. Det blev förvisso hela sex matcher på det viset, men inte tillräckligt många för att hans plats i ÖSK:s trupp skulle kännas motiverad.

Nordmark har, enligt honom själv, haft möjligheter/erbjudanden att fortsätta i allsvenskan, men han har valt att delvis sadla om. När han lämnar ÖSK och ansluter till div 2-laget Lidkäpings FK blir det för att ta rollen som spelande sportchef. Jag har för mig att den klubben är välskött och ambitiös så det finns nog goda förutsättningar att bygga vidare på. Herrlaget kvalade sig kvar i div 2 medan damerna tog en andraplats i div 1. Utöver herr- och damlag kommer han även att ansvara för klubbens akademiverksamhet.

Lidköpings FK delade förra året serie med Rynninge, Syrianska och Kumla. Något återbesök till Örebro blir det dock inte för honom nästa år eftersom alla örebrolag placerats i någon av de två svealandsserierna.

Det är NA som skriver om klubb- och arbetsbytet. De hänvisar till en artikel hos Nya Lidköpings-Tidningen som dock bara finns bakom en betalvägg.

NA: Daniel Nordmark lämnar ÖSK – flyttar hem och blir spelande sportchef i moderklubben
Lidköpings FK: Daniel Nordmark har signat kontrakt med LFK
NA: Daniel Nordmark: ”Ganska ömsesidigt att inte förlänga med ÖSK”
Lokalfotboll: Daniel Nordmark blir spelande sportchef i LFKstatistik-daniel-nordmark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.