Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal: Söder Dam möter Rynninge

Det blir en repris på fjolårets DM-final då ÖSK Söder möter Rynninge i DM-gruppspelet på söndag kväll. Dessutom på samma spelplats som fjolårsfinalen utspelades. Då vann Söder med klara 4-0 trots att Sanna Talonen återfanns på motståndarsidan. Jag hade för mig att årets match var inplanerad på Tullängen, men antingen hade jag fel eller så har den blivit omplanerad. Med resultatet större plan, bättre plats för åskådarna samt en tidigare avsparkstid. Gott så.

För en del av de deltagande lagen blir det här gruppspelet mest av allt en transportsträcka mot DM-slutspelet. Sex av åtta div 1-lag kvalar in till slutspelet i vilket de får sällskap av div 2-vinnaren, som ser ut att bli Frövi.

Söder har väl inte direkt övertygat så här långt, även om de vunnit alla sina tre hittillsvarande matcher och dessutom har gjort flest mål samt har bäst målskillnad. Men det hör väl nästan till traditionen att laget skall vara lite trögstartat och att storformen infinner sig först efter helgerna.

Priset för gruppsegern lär väl liksom tidigare år vara att man får stå över kvartsfinalerna. Ett tveksamt pris eftersom de flesta tycker att det är väldigt roligt att spela futsal och ytterligare en match sällan skadar som förberedelse inför fortsättningen.

Till matchen mot Rynninge är Följande Matchtrupp kallad: Stina Koskilampi (mv), Agnes Andersson, Isabelle Fredriksson, Wilma Franssila, Emma Pettersson, Sophie Pettersson, Josefine Zandén, Carolina Zandén (k) och Emelie Lundqvist.


soderdam-mot-rynninge


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.