Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2016/17: ÖSK vill ha Petterson

Det har varit lite trögt med nyheter på transfer-fronten den här hösten. Det mesta har handlat om spelare som helst vill spela någon annanstans men ändå hemskt gärna fortsätter i Örebro eftersom de trivs så bra.

Så det blev nästan uppfriskande då Fotbollskanalen kunde ”avslöja”, att ÖSK nog skulle kunna tänkas vara intresserade av att köpa loss Tom Pettersson från IFK Göteborg. Långe-Toms två år i Göteborg har inte varit någon direkt succé. Mestadels har han fått börja sina matcher på bänken för att sedan byta av någon som blivit trött.

tom-pettersson

ÖSK lär ha varit intresserade redan i somras, men då ville tydligen Göteborg inte släppa honom eller så ville ÖSK inte betala tillräckligt mycket. Pettersson skall ha 2 år kvar på sitt kontrakt så om ÖSK kan få loss honom beror det nog mest av allt på att Göteborg inte tycker att de har så stor användning av honom. Men det är klart – att misslyckas i Göteborg är inte så svårt.

ÖSKs intresse får väl tydas som att man söker efter en ersättare till Robert Åhman Persson. Antingen har RÅP hittat sitt resmål eller bestämt sig för att Uppsala kanske inte är så dumt i alla fall. Eller så har ÖSK bestämt sig för att de inte vill vänta längre på att RÅP skall bestämma sig. Eller så vill de sätta lite press på RÅP så att han bestämmer sig innan det blir för sent för honom att få stanna kvar i Örebro.

En intressant notering i marginalen. Tom Pettersson och Viktor Sköld har redan varit lagkamrater i tre olika klubbar. Först i FC Trollhättan, sedan i Åtvidaberg och slutligen i IFK Göteborg. Så varför inte i en fjärde klubb också?

Fotbollskanalen: ”Avslöjar”: Örebro försöker värva Tom Pettersson

Tidigare i ämnet.
Expressen: Tom Pettersson har tröttnat – kan lämna
Att köpa loss honom för en miljon kan ÖSK nog tänka sig, men knappast att betala en månadslön på 100.000 kronor. Men det gör knappast de andra klubbarna som är intresserade av honom heller.

Matchdax: ”Avslöjar”: Ingen Tom Pettersson i Djurgården

Fotbollskanalen: Tom Pettersson vill lämna bänken: ”Pisstråkigt där”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.