Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2016/17: Moberg i val och kval

Linköpingstidningen Östgöta-Correspondenten med Åtvidaberg inom sitt bevakningsområde har intervjuat Erik Moberg om dennes framtidsplaner. Moberg säger ungefär samma saker som de flesta andra av de spelare hos ÖSK som har ett utgående kontrakt. Dvs. att de helst vill spela utomlands men att de trivs bra i Örebro och inte har något emot att stanna kvar i Örebro (om det inte dyker upp något bättre).

Corren: Flera klubbar vill ha Moberg

Enligt spelaren har han fått konkreta kontraktsförslag från såväl ÖSK som från några utländska klubbar. Jag antar, att i det här sammanhanget så betyder Utlandet för en 30-årig mittback detsamma som Norden. Jag har svårt att tänka mig att det med hans ålder och skadehistorik (hjärnskakningarna) finns andra intressenter.

Moberg säger till tidningen att han hoppas att ha allt klart före årsskiftet, vilket väl bör betyda att han ännu inte fått något utländskt bud som är tillräckligt bra för att han skall hugga på det direkt.

Hans kontrakt, skriver Corren, går ut i månadsskiftet november/december så från och med den 1 december lär han väl inte ha någon lön att se fram emot innan ett nytt kontrakt är klart. Frågan är väl också om han och de andra spelare med utgångna kontrakt kommer att få fortsätta att träna med ÖSK. Jag skulle tro att de kommer att få göra det. Det ligger i ÖSKs intresse att ha full bemanning på träningarna samt att inte tappa momentum i onödan om de aktuella spelarna till slut trots allt väljer att stanna kvar.

De kontraktslösa spelarna lär väl dessutom löpa risken, att ÖSK rekryterar någon annan spelare om de väntar för länge med sitt besked till Sportklubben. En risk som kanske inte är så stor för de profilstarkaste spelarna, men som nog är rätt påtaglig för de som ÖSK känner att de både kan ha och vara utan. Erik Moberg tillhör nog den senare kategorin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.