Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Alla tre U-lagen spelar Ligacup i helgen

Alla ÖSKs tre U-trupper har ligacupsspel att se fram emot i helgen. De två yngsta lagen har båda bortamatcher i Degerfors medan U19 åker österut till Södertälje för att möta FC Syrianska.

U19.
ÖSK U19 möter FC Syrianska i en av de där matcherna man bör och skall kunna vinna. Hemmalaget har inte haft en speciellt bra säsong med både U19 och U17 på andranivån i de allsvenska ungdomsserierna. De besegrades av Karlslunds IF i den första omgången med 3-0.

ÖSK visade inte upp något speciellt bra spel mot Värmbol i sin första match. Ändå vann de med 4-2 efter att precis som A-laget visat sig mindre skärpta i huvudspelet framför sin målvakt.


U17.
U17 spelar sin första Ligacupsmatch och på programmet står ett klassiskt länsderby. Degerfors är alltså motståndarna på Stora Vallas konstgräs i en match som börjar kl. 13:00. Till matchen har Bernhard Nilsson kallat följande Matchrtrupp: Simon Gustafsson (mv), Martin Andersson (mv), Martin Trinh, Abbubakar Abduwalli, Carl Henning, Fredrik Karlsson, Lukas Julher, Malcolm Stolt, Samuel Nielsen, Odilon Sangwa, Nadir Ayeva (-01), Adam Bark, Max Häll, Marcus Kanto (-01), Gabriel Yildiz, Joel Nilsson, Helmer Andersson (-01) och Manne Ljunghaga.
Spelare som saknas: Lucas Parkdedal (skadad), Jonathan Forsberg (skadad), Gabriel Nyström är sjuk och detsamma gäller för Johannes Hjulström.

ÖSKs trupp innehåller alltså de fyra spelare som kallats till SvFF:s elitsammandragning i december för åldersklassen (Gustafsson, Trinh, Bark och Sangwa), två spelare som tagits ut i Future Team sammanhang (Nielsen och Yildiz) samt de tre pojklandslagsspelarna från 15-årsklassen (Ayeva, Kanto och Andersson). Jag tror inte att ÖSK haft en så meriterad trupp i det här sammanhanget någon gång tidigare.


U16.
Även det yngsta U-laget har Stora Valla som resmål. Eftersom laget har fått släppa iväg tre spelare till U17 kompenserar man sig genom att lyfta upp några spelare från U15. Ny i truppen och såvitt med för första gången är Jonathan Rasch från Latorps IF. Trots att Jonathan är född 2001 och alltså 15 år i år har han fått matchtid 8 gånger i Latorps div 4-lag. Som inbytt då, antar jag. Han har gjort en del mål i de yngre klasserna så det verkar vara en offensivt lagd spelare.

ÖSK hade en förhållandevis lätt uppgift i den första omgången och besegrade Karlstad BK med 5-0. Degerfors överraskade genom en bortaseger över Motala AIF med 1-0. Motala var bästa icke-örebrolag i den regionala P15-serien så det var ett bra resultat för bruksgänget. Jag har en känsla av att det här kan bli en jämn serie där tre lag tampas om förstaplatsen.

Uttagen Matchtrupp: Karl Andershed, Joel Andersson Segerlind (U15), Alexius Bergquist, Olle Brorson, Hampuz Cederlind (mv, U15), Bechir Elsgaard, Rasmus Gustavsson Engdahl (U15), Samuel Hafdell, Julius Höglund, Ryad Iskhadzhiev, Lukas Karlsson, Mattias Mannerstål (U15), Gabriel Moshél, Emil Olofsson (mv, U15), Jonathan Rasch (U15), Dino Salcinovic och Algot Strömberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.