Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam får byta serie

Nya Wermlandstidningen i sin Karlskoga-utgåva skriver idag om Rävåsens kommande div 1-motståndare. Det finns alltså ett förslag på divisionsindelning som ännu inte nått SvFF:s webbplats, men väl en tidningsredaktion i Karlskoga (via Rävåsen förmodar jag).

Förslaget innebär bland annat att de två Örebrolagen ÖSK Söder och Rynninge IK flyttas över till div 1 Norra Götaland. Sällskap där kommer de att få av Rävåsens IK, Rössö Uddevalla, Orust (från division 2), Gauthiod, Lidköping, Skövde, Skoghall, Qbik (nerflyttade från elitettan), Töcksfors samt Ämtervik (2).

Det här är som sagt än så länge bara ett förslag inför fastställandet av seriesammansättningen på SvFF:s representantskapsmöte den 25 november. Men det brukar sällan bli några ändringar i de här förslagen om det inte finns väldigt tungt vägande skäl.

För de två örebrolagen innebär det alltså att det blir helt nya motståndare nästa år. Det brukar de flesta lag gilla. Kända storheter är väl egentlgien bara örebrokollegerna samt Rävåsen. Resekontot blir nog lite dyrare, men man slipper å andra sidan redan till Gotland, som brukar vara något av en logistisk utmaning.

ÖSK Söder har i de två senaste Svenska Cup turneringarna just fått möta Skoghall och Rävåsen och besegrat dem båda.

NWT: Motståndarna för Rävåsen

Tillägg: Nu finns förslaget till serieindelningen upplagd i SvFF:s administrativa system FOGIS.
SvFF: Remissförslag seriesammansättning – division 1 damer 2017
Södra Svealand som ÖSK Söder lämnar (om allt går enligt Plan A) kommer nästa år att innehålla två lag från Norrköping (IFK Norrköping DFK resp. Lindö FF) samt inte mindre än sju lag från Stockholm. Att åka till Stockholm för att spela fotboll brukar inte vara så populärt har jag för mig. Jag skulle därför tro att man hos Söder är rätt nöjda med det här förslaget, även om det innebär lägre resor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.