Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Tre poäng är ändå alltid tre poäng

Kevin Johansson s två mål blev tungan på vägen då ÖSK U19 besegrade FC Värmbol.

Kevin Johanssons två mål blev tungan på vägen då ÖSK U19 besegrade Värmbols FC.

ÖSK U19 mötte idag i sin inledande ligacupsmatch Värmbols FC – ett lag som ÖSK inte brukar möta så ofta, om än alls. Hemmaspelarna gjorde sin plikt och besegrade gästerna från Katrineholm med 4-2. Rent spelmässigt var det dock inte så mycket att hurra över. Till att börja med såg allt visserligen ut att gå i enlighet med Plan A. Ebrima Jaiteh gjorde ÖSKs första mål redan efter fem minuter. Hans anfallskollega Simon Danielsson gav honom en löpboll att jobba på på Värmbols planhalva. Trots hård uppvaktning av motståndarförsvarare kunde Ibo ta sig fram till ett avslutsläge och väl där gjorde han inget misstag.

Efter ÖSKs snabba förstamål hände det väl egentligen inte så mycket förrän Kevin Johansson lite tursamt kunde göra 2-0 efter en halvtimme. Ur halvsnäv vinkel touchar hans skott på målvakten och hittar in i nätmaskorna. Där borde väl egentligen matchen ha varit avgjord om inte ÖSK släppt in gästerna i matchen igen några minuter före pausvilan. En frispark från hörnflaggans närområde slås in mot klungan framför mål. Douglas Bjäresten missar sin bortboxning och istället kan en motståndare nicka in reduceringen. Värmbol har sedan innan halvleken gått till ända ytterligare en boll i mål efter en frispark. Den gången blev de dock avblåsta för en ojusthet i ÖSKs straffområde.

I halvtid byter ÖSK ut tre spelare – inte för att de varit dåliga utan snarare för att inte slita för hårt på spelarmeterialet i den första matchen efter uppehållet. Två av de utbytta blev dessutom inbytta igen senare under matchen.

Efter en dryg timmes spel går ÖSK ifrån till en tvåmålsledning igen. En boll lyras över backlinjen och Kevin Johansson som tagit löpningen i djupled får sin lobbtå på den innan målvakten hinner fram. En prydlig båge över denne och ÖSKs ledning såg säkrare ut. Nervöst hann det dock bli ytterligare en gång. Med knappa tio minuter kvar reducerade Värmbol ytterligare en gång. En av deras spelare kunde helt omarkerad nicka in ett inlägg vid främre. Några minuter senare avgörs sedan matchen av Simon Danielsson. Jonathan Aronssons väl avvägda djupledspassning snittar upp Värmbols mittförsvar och friställer Simon som utnyttjar samma lucka. En säker avslutare som Simon missar inte den typen av chanser speciellt ofta. Det gjorde han inte idag heller. Han tog sitt avslut tidigt innan målvakten hunnit bestämma sig för vad han skulle göra.

ÖSK vann matchen rättvist, även om spelet inte övertygade. Plus till Kevin Johansson som med sina två mål gav ÖSK det målmässiga övertag de behövde. Kevin med en nominell placering som högerbräddare hade närmast en fri roll, eftersom högerbacken precis som hos ÖSKs A-lag fick ta hand om kantspelet på egen hand. En frihet som Kevin den här gången utnyttjade på ett bra sätt. Bra var även Arvid Brorsson i sin RÅP-roll på mittfältet.

Matchfakta:
05. 1-0 Ebrima Jaithe (Simon Danielsson)
30. 2-0 Kevin Johansson
37. 2-1 Alexander Nordström Käll
ht. Spelarbyte Gabriel Fernsten ut, Lukas Hjort in
ht. Spelarbyte Oliver Kåhed ut, Jonathan Aronsson in
ht. Spelarbyte Simon Danielsson ut, Adam Leijon in
64. 3-1 Kevin Johansson (Arvid Brorsson)
66. Spelarbyte Alex Hahne ut, Gabriel Fernsten in (igen)
71. Spelarbyte Ebrima Jaiteh ut, Simon Danielsson in (igen)
81. Spelarbyte Isac Eklöf ut, Marcus Kanto in
82. 3-2 Abdirisak Hussein
86. 4-2 Simon Danielsson (Jonathan Aronsson)

Laguppställning: Douglas Bjäresten – Gabriel Fernsten, Axel Hahne, Viktor Franssila, Oscar Sandberg – Kevin Johansson (k), Arvid Brorsson, Oliver Kåhed, Isac Eklöf – Ebrima Jaiteh, Simon Danielsson
Ersättare: Gustaf Franck (mv), Lukas Hjort, Jonathan Aronsson, Adam Leijon och Marcus Kanto.

Sjukdomar, skador samt distriktcupsmatchen gjorde att ÖSK den här gången inte kunde fylla bänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.