Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Dags för Ligacup

Säsongen 2016 har knappt hunnit avslutas innan 2017 års Ligacup tjuvstartar . Under andra halvan av november och början av december skall de deltagande lagen i Ligacupen via ett gruppspel kvalificera sig till de A- resp. B-slutspel som avgörs från mitten av februari nästa år till mitten av mars.

För de lag som siktar på en plats i A-slutspelet nästa år gäller det i första hand att sikta in sig på gruppseger. Bara det ger nämligen en garanterad plats. Dessutom går de sex bästa (av femton) grupptvåorna vidare. Direktkvalificerade till A-slutspelet är dessutom de tre lag som nu i höst spelar Skandinaviska mästerskapen (IF Elfsborg, IF Brommapojkarna och Malmö FF).

ÖLFF: Preliminära Tävlingsföreskrifter Ligacupen 2016/2017

Först ut av ÖSKs tre U-lag är U19 som idag möter Värmbol FC på Behrn Arena. För ÖSKs del liksom för alla övriga ligacupslag blir det första gången som nästa års U19-trupp matchas. Spelare födda 1997 ingår inte längre i truppsammansättningen och har ersatts av spelare födda 1999. En undantagsregel gör dock att upp till fyra överåriga 97-or får användas under det gruppspel som avgörs under november och december. En lite märklig regel kan man tycka. Jag antar till att den syftar till att ge speltillfällen till spelare som nästa år kommer att ta steget upp till en U21-verksamhet.

ÖSK U19 tar idag som sagt emot Värmbols FC. Katrineholmslaget har en nystartad akademiverksamhet och det här är första gången de är med i Ligacupssammanhang. Värmbol deltog i år med ett lag i U19 div 1 Norra Götaland med blandade resultat. De besegrade Karlslund med 2-0 i en höstmatch, vilket väl får sägas vara ett hyfsat resultat. De är DM-mästare för juniorer i Södermanland och de har kvalat in för fortsatt spel i U19 div 1 nästa år.

Hur ÖSKs U19-trupp ser ut i sin helhet har ÖSK inte lämnat någon information om ännu. Möjligen är inte alla detaljer klara än beträffande vilka spelare som kommer att ingå. Det verkar dock som om årets U17-trupp till stora delar överlevt uppflyttningen till U19. Hur det ser ut hos 98-orna är dock höljt i dunkel.

Tillägg: Just som jag publicerat detta dök faktiskt dagens U19-trupp upp i min epostbrevlåda. Tack för det Rickard!
ÖSKs matchtrupp: Blivande 19-åringar: Douglas Bjäresten (mv), Gustaf Frank (mv), Oskar Sandberg, Lukas Hjort, Viktor Franssila, Gabriel Fernsten, Alex Hahne, Kevin Johansson, Oliver Kåhed, Simon Danielsson och Ebrima Jaiteh.
Blivande 18-årigar Arvid Brorsson, Jonathan Aronsson, Isac Eklöf och Adam Leijon samt Marcus Kanto som fyller 16 nästa år.

u19-ligacup-mot-varmbol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.