Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2016/17: Astrit till Grekland?

Idag ryktas det att Astrit Ajdarevics nästa klubbadress skulle kunna bli AEK Athen. Ryktet har sin ursprung på en grekisk nyhetssajt och har sedan snappats upp av Viasat Sport och förts vidare av diverse svenska fotbollssajter.

En tänkbar förklaring till intresset skulle kunna vara att AEK Athen av okänd anledning anställt den tidigare MFF-spelaren Daniel Majstorovic som sportchef (hur tänkte de då?). Majstorovic funderar givetvis på vilka svenska spelare han skulle kunna locka ner till Grekland. Utöver Ajdarevic lär han även kroka för Jiloan Hamad, som även han snart är kontraktslös.

Fotbollskanalen skriver att Ajdarevic agent, Miro Jaganjac, tidigare har jobbat tillsammans med just Daniel Majstorovic innan denne blev sportchef i Aten.

Jag ser gärna att det finns substans bakom ryktet och att i så fall affären går igenom. Astrit kan vara väldigt bra då han är bra, men då han inte är det är han snarast en belastning för laget. Hans plats i truppen och det löneutrymme han tar i anspråk borde kunna utnyttjas på ett effektivare sätt.

Astrit förnekar givetvis all kännedom om AEK Athen och hänvisar till Jaganjac som sköter hans affärer. Förmodligen utan att kolla med Astrit om han skulle ha något emot att flytta till Grekland.

Viasat Sport: Allsvenska stjärnan uppges på väg till Grekland: ”Ingenting jag vet om”
Fotbollskanalen: Ajdarevic ryktas till Grekland: ”Vet jag ingenting om”
SDNA: Unionen följer fallet med 26-årig svensk Astrit medel Atzarevits i Örebro. Med 20 minuter Astrit-video.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.