Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Distriktscupen: Blandade resultat i Norrköping

ÖLFF:s pojklag blev för mig rätt överraskande utslagna ur årets distriktscup. Ett i alla fall på papperet starkt lag bestående av två spelarblock från ÖSK respektive BK Forward inkasserade idag sin andra förlust. Södermanland vann dagens match med 1-0 efter det att det stått 0-0 i halvtid. Södermanland är inte ett distrikt örebroarna brukar förlora mot så förlusten känns nog rätt sur.
Tillägg: Så här blev slutställningen.


Bättre gick det för flicklaget som vann sin match mot Södermanland med 3-1. Laget bör därmed ha säkrat en andraplats i gruppen om inte allt går emot dem då Östergötland och Södermanland möts i morgon (= vinst för Södermanland med 2-0). Andraplatsen ger möjligheten att få kvala sig vidare i turneringen.

Tillägg: Nej, det ville sig inte för flickorna heller. Södermanland besegrade Östergötland med 3-0 i dagens match. Detta innebar att alla tre lagen slutade på tre poäng, men ÖLFF:s lag hade den sämsta målskillnaden.

5 kommentarer – kommentera

Matsen

Det blir så när ”politik” och orättvisa blandas i fotbollen. När man favoriserar vissa klubbars spelare framför andra, fastän varje funtad människa som fattar så mycket som ett hårstrå om fotboll vet att de som ges möjlighet inte presterar/presterat i, varken klubblaget eller i andra sammanhang. Det är dags för ölff att kräva de ansvariga på förklaring för detta äckliga och orättvisa beteende mot spelarna, klubbarna,föräldrarna och inte minst fotbollen i länet. SKÄMS!!!

Robert

Hårda ord från ovan. Men det är vedertaget att ”elitklubbarna” blir uppringda för att höra vilka spelare som visat något, presterat enligt dessa klubbar. I Örebro är det ÖSK och Forward. Övriga gör sig icke besvär. Betänk då att spelare i dessa klubbar omges av ”starka” föräldrar med stort inflytande på klubbarna, ledare osv i dessa klubbar. En intressant detalj i kommentaren ovan är ju faktiskt hur håller man reda på spelare i ytterkanten av länet som inte spelar i BKF, ÖSK mfl? Ta en titt på namnen i laguppställningen för pojklaget så ser ni på efternamnen vilka som plockas in. Flera av dessa har föräldrar med ”namn” i respektive klubbar..hmm. Som många säger i denna stad men i tysthet, Ölff är rädda för dessa namn och klubbar..

Erra

Hmmm starka föräldrar visst….men största felet är att dem som styr Örebro fotbollen är fel personer.
Vi kommer aldrig få till en förändring när sportchefer och dylikt i våra klubbar i länet är inkompetenta, då lämnas utrymme till ”starka” föräldrar att styra och påverka allt….

Robert

Dessa starka föräldrar pytsar in pengar i dessa föreningar. Då pratar vi inte 100lappar..
Kolla vilka som har diverse loger etc på arenorna, barn i föreningarna och positioner som inte ngn annan elitklubb skulle tillåta.
Föräldratränare långt upp i elitverksamheten..
Sen har du rätt i det du skriver kring sportchefer som i sin tur är polare med dessa föräldrar/tränare..

Lasse B

Orättvisan görs även bland de uttagna. Just de med ”starka” eller högtskrikande föräldrarna får mest speltid och får bete sig precis som de vill på plan. De tror och, för den delen, vet, att de är ”givna” och garanterade en plats på matcherna. De som är bättre får, däremot, nöta bänken. När man analyserar de senaste matcherna så är man glad att det gått som det gjort. Tragiskt och tråkigt!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.