Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal: Säsongen igång

Idag drog futsalsäsongen igång på allvar för lagen i ÖSK-familjen. ÖSK Futsalklubb, nytillkommna medlemmar i ÖSK-familjen, spelade sin första SFL-match medan ÖSK Söder hade tre lag i elden.


ÖSK Futsalklubb.
ÖSK Futsal tog emot stockholmsklubben Söder Futsal i Idrottshuset. Inför en imponerande stor publik (622 åskådare) vann ÖSK matchen med utklassningssiffrorna 9-1.

ÖSKs matchtrupp bestod av Björn Andersson (mv), Simon Johansson (mv), Jacob Nilsson (k), Simon Blomqvist, Pajtim Abazi, Senad Berisha, Alen Rastoder, Anel Coralic, Paul Balkstedt, Haval Mahdi, Sebastian Sallanto, Ergin Bajrami, Dana Kuhi och Anderson Ponciano Da Silva Santos Filho.

Målen gjordes av Sebastian Sallanto 3, Anel Coralic 2, Pajtim Abazi, Senad Berisha, Haval Magdi och Anderson Ponciano.

NA: Sallanto om krossen: ”Att få spela inför en sån här publik – fantastiskt!” (Text och video med Lasse Wirström vid mikrofonen)
Örebro Tribune: ÖSK Futsal inledde seriepremiären med målkalas
ÖSK Futsalklubb: Summering av ÖSK Futsal – Söder Futsal


ÖSK Söder Dam.
ÖSK Söders damer hade två lag i elden under premiärhelgen. Inför matcherna rapporterades det om vissa laguttagningsproblem på grund av skolornas höstlov. Något som i alla fall inte verkar ha drabbat ÖSK F17 särskilt hårt. Laget mötte Yxhults IK i sin första match och vann denna med 14-0. OK, vi skall väl inte vara så hårda mot Yxhult – det är en nystartad verksamhet (tror jag) och de har säkert haft höstlov i Kumla också.

Söders matchtrupp bestod av: Wilma Oskarsson (mv?), Julia Andersson, Ebba Lundkvist, Emma Östlund (k), Klara Albertson, Agnes Andersson, Vanessa Mujic, Linnéa Wetterberg och Eila Wennerholm.

En del nya namn (för mig) som jag knappast vet vilka de är, men även en ryggrad med mer rutinerade spelare som Emma Östlund och Agnes Andersson. Bästa målskytt var dock supertekniska Vanessa Mujic som gjorde fyra mål.

Målskyttar: Vanessa Mujic (4), Agnes Andersson (3), Linnea Wetterberg (3), Ebba Lundkvist (2), Emma Östlund och Julia Andersson.

Söderdamernas andralag var i Frövi där man fått liv i sin futsal igen på damsidan. Det brukar aldrig vara några lätta matcher mot Frövi ens för Söders förstalag. Så det var kanske inte så konstigt att det blev en förlust med 3-1 för andralaget.

Det här med andra- och förstalaget och gränserna mellan dem är rätt flytande. Söder kör med två lag i år för att så många som möjligt skall få speltid. Det finns vissa regler för hur många spelare från föregående A-lagsmatch som får spela nästa B-lagsmatch (2 stycken), men i övrigt får man nog räkna med att spelare dyker upp i både första- och andralaget.

Matchtrupp: Fanny Edvinzon (mv), Hanna Persson, Rachaelle Swami, Emma Pettersson, Lisa Sundell (k), Emy Karlberg Traav, Olivia Puhls, Sophie Pettersson och målskytten Wilma Franssila.

ÖSK Söder Dam: Dubbla premiärer i dag


ÖSK Söder Herr.
ÖSK Söders herrar spelar i år i div 3. Det låter dock värre än vad det är. Det finns nämligen ingen div 1 i år, så Söders spelar alltså även i år på andranivån med en möjlighet att som seriesegrare kvalificera sig till DM-slutspelet. Men dit är det förstås en rätt lång väg.

I dagens premiärmatch mötte laget RIG Örebro Futsal Club och vann med komfortabla 6-2. Söder var med redan förra året och utmanade om en plats i DM-slutspelet. Då stupade de på mållinjen efter att bland annat ha fått ordentligt med stryk av RIG. Så lite revansch blev det väl idag.

Söders väl tilltagna matchtrupp: Andreas Lundgren (mv), Ejub Hadzimesic, Michael Remnefors, Foad Farok Ahmed, Pontus Brunzell (k), Petter Brunzell, Peter Lars Jarrah, Fredrik Lundgren, Fredrik Jonsson, Zammi Strömblad, Karzan Ali Pour och Patrik Sucurovic Hedström.

Målgörare var: Ejub Hadzimesic, Michael Remnefors, Pontus Brunzell, Petter Brunzell, Foad Farok Ahmed, och Fredrik Jonsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.