Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK testar talanger

ÖSK skriver på sin hemsida, att man bjudit ett 50-tal talangfulla spelare till träning med klubben. På grund av det stora antalet kommer man att arrangera denna träning vid fyra olika tillfällen.

ÖSK: ÖSK bjuder in talanger

Det rör sig i första hand om spelare födda år 2001 som företrädesvis kommer från närområdet. Ett närområde som i det här sammanhanget definieras som en radie på ca 10-12 mil från Örebro. Med andra ord spelare från ett område som sträcker sig ungefär till Västerås/Eskilstuna i öster, Karlstad i väster, Ludvika/Borlänge i norr och Linköping i söder.

ÖSKs U15-trupp har redan i år varit väldigt stark. Åtta av sexton deltagare i ÖLFF:s trupp till Elitlägret i somras kom från ÖSK. Den regionala 15-årsserien tog de hem obesegrade och med en enda oavgjord match som plump i poängprotokollet. Så de spelare som vill ta en plats i den här truppen bör nog vara rätt så duktiga. Nu verkar det iofs. som om de tre pojklandslagsspelarna i truppen går upp en klass till U17 då trupperna för nästa år spikas, men ändå.

Det här är mig veterligt den första gången som ÖSK går ut så här brett i en rekryteringskampanj. Förmodligen för att man nu tycker att man kommit så pass långt i utbyggnaden av akademiverksamheten att man mer aktivt kan söka locka hit talanger från orter utanför Örebro (med omnejd).

För spelare som kommer från orter som inte ligger inom pendlingsavstånd från Örebro är väl det troligaste att eventuella övergångar sker först till hösten då de här spelarna skall börja i gymnasiet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.