Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Niondeplatsen väger tyngst

ÖSK har börjat sacka och tar inte poäng i de matcher de borde kunna vinna. Förhoppningarna om en fjärdeplats försvann väl igår i och med den svaga insatsen mot Helsingborg.

Laget ligger nu på sjundeplatsen – en plats sämre än den interna målsättningen. Det är tjockt med lag i det här skiktet av tabellen och en snedstuds kan mycket väl avgöra om laget kommer femma eller åtta (typ).

Det finns dock en placering som ÖSK helst inte bör missa. Blir laget sämre än nia så får laget en sämre lottning i gruppspelet till Svenska Cupen. Sveriges bästa lag rankas inför denna ”lottning” på platserna  ett till sexton. Det bäst placerade laget i allsvenskan får rankingen 1, tvåan rankas som nr 2 osv. Om/när de allsvenska lagen tar slut fortsätter man på samma sätt med lagen i Superettan.

I cupens andra omgång åkte tre allsvenska lag ut. Malmö gick på en mina i Landskrona, J-Södra slogs ut av Vänersborgs FK medan GIF Sundsvall kom inte längre än till Norrtälje. Med Malmö borta från rankingen det här året kan man lugnt räkna med att det blir lagen på de slutliga placeringarna 2 till 9 som får den bästa rankingen. De får därmed två hemmamatcher och är dessutom garanterade att få möta det lägre rankade allsvenska/superettan-laget i en hemmamatch i den tredje och sista omgången. Därför vore det bra om ÖSK inte placerar sig sämre än på plats 9 i år.

De lag som kvalificerat sig för gruppspelet är:

Från Allsvenskan (SEF): AIK, Helsingborgs IF, Kalmar FF, Örebro SK, Djurgården, Gefle IF, Falkenbergs FF, BK Häcken, Hammarby, IFK Norrköping, IF Elfsborg, Östersunds FK och IFK Göteborg. Utslagna i omgång 2 var Malmö FF, GIF Sundsvall och J-Södra

Från Superettan (SEF): Degerfors IF, IFK Värnamo, Trelleborgs FF, Ängelholms FF, Åtvidabergs FF, IK Sirius, GAIS, Dalkurd, Örgryte IS, Varbergs BoIS och Halmstad. Utslagna i omgång 2 var Atletic FC, Syrianska, Assyriska, Ljungskile och IK Frej.

Från Div 1 (SDF): Nyköpings BIS, IF Brommapojkarna, Kristianstad FC och Landskrona BoIS

Från Div 2 (SDF): Arameisk-Syrianska IF, Vänersborgs FK och BKV Norrtälje

Från Div 3 (SDF): Ytterhogdals IK

För övriga ej rankade lag tillämpas fri lottning med inskränkningen att två SDF-lag inte får lottas in i samma grupp. Nu råkar det den här gången vara så att det är exakt 8 SDF-lag som skall lottas in så det blir alltså ett sådant samt ett lag från Superettan i varje grupp utöver de två rankade klubbarna.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.