Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Björnqvist om skada och framtid

Henrik Brändh har varit på ÖSKs dagen-före-dagen-före-matchdags-träningen. Det är då man brukar kunna få se hur tränarnas tankar går inför nästa match. Brändh täcker upp det mesta i sin artikel: Dajjes fotskada och framtidsfunderingar och hur laget kommer att utformas på söndag mot Helsingborg. Plus en del annat.

NA: Skadad Björnquist om framtiden: ”Kan absolut tänka mig att spela vidare i ÖSK”

För att ta fotskadan först. Det rör sig om en så kallad genomtrampning, som han ådrog sig i matchen mot Djurgården. Från ÖSKs sida verkar man inte ha varit helt på det klara med hur lång tid läkningen skulle ta. Han var ju faktiskt med i den preliminära truppen inför Kalmar-matchen, men ströks så småningom. Nu tränar han inte ens med truppen utan för sig själv. Risken är väl att det är färdigspelat för i år. Dajje kommer ihåg att han hade en liknande skada när han spelade med Talangtruppen/ÖSK Ungdom. Det kommer jag också. Då tog det lång tid för honom att bli bra igen.

Med ett kontrakt som går ut efter säsongen är givetvis frågan var han kommer att spela nästa år. Tidigare har det från hans sida låtit som om det troligaste är att han lämnar. Nu verkar det som om det troligaste är att han blir kvar. Att gå skadad under säsongsavslutningen gör inte att ett eventuellt klubbyte blir lättare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.