Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U16/01: Ligacupens gruppindelning klar

ÖLFF, som för Föreningen Svensk Elitfotbolls räkning administrerar Ligacupen, har nu börjat lägga ut gruppindelningen för de olika åldersklasserna. Än så länge är det bara den yngsta åldersklassen som är komplett. Denna innefattar 15 grupper med vardera 4 lag.

Det här gruppspelet har som huvudsaklig uppgift att sortera fram vilka lag som kommer att delta i A- resp. B-gruppspel i början av nästa år. Om upplägget är detsamma som förra året så innebär detta, att de 15 gruppsegrarna samt de 9 bästa tvåorna går vidare till A-gruppspelet.

ÖSK U16/01 återfinns i grupp 8 och kommer att få möta Degerfors IF, Motala AIF samt Karlstads BK. Degerfors och Motala är i det här sammanhanget kända storheter. De har mött ÖSK i år i den regionala 15-årsserien. Karlstads BK däremot ger upphov till ett frågetecken. De hade inget lag i 15-årsserien. Däremot deltog de i den regionala 16-årsserien utan några påtagliga framgångar. Men det är klart, var det 15-åringar i det laget kanske de är bättre än vad resultaten indikerar.

Matcherna i gruppspelet är preliminärt inplanerade från mitten av november till första veckan i december. ÖSK börjar med en hemma match mot Karlstads BK och spelar sedan bortamatcher mot Degerfors och Motala.

BK Forward och Karlslunds IF finns även de med med lag i Ligacupen. De tillhör grupp 5 och kommer förutom varandra även att få möta Hammarby IF och Huddinge IF.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.