Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: KIF Örebro var bättre på straffar

dm-final-2016
Det blev som det brukar bli då årets DM för damseniorer skulle avgöras. KIF Örebro vann DM-tecknen för 20 året i rad. Den här gången fick de dock jobba rätt hårt för plaketter och pokal.

Söder fick en bra start med två inslagna bonusstraffar (Emelie Lundkvist och Emma Östlund). KIFs Melissa Tancredi gjorde sedan ett snabbt mål, vilket dock kvitterades av Josefine Zandén. Resultatet 3-1 stod sig sedan halvleken ut. Det var faktiskt inte så mycket som skilde lagen åt. Kanske till och med att Söder var det något bättre laget under större delen av halvleken.

KIF spelade sina två utländska stjärnor Melissa Tancredi och Veronica Perez matchen igenom. Sarah Michael och Linda Hallin, som båda varit skadade under stora delar av säsongen, gjorde inhopp i första halvlek. Andra bekanta spelare var Mimmi Paulsson-Febo och Sejde Abrahamsson vilka både representerat ÖSK Söder tidigare (Sejde på lån en halv säsong). I övrigt bestod deras lag av juniorer från F19-laget.

I andra halvlek tog KIF Örebro över mer av spelet, men även Söder skapade en del chanser som kunde ha resulterat. Kanske var det till och med så, att det var Söders optimistiska anfallsspel som till slut släckte förhoppningarna om en DM-pokal som prydnad i klubbhuset. Båda KIFs mål i andra halvlek kom nämligen på snabba omställningar där Söder inte hann med tillbaka för ett uppställt försvarsspel. (Så är det ju ofta i fotboll).

Det oavgjorda resultatet vid full tid innebar att matchen fick avgöras på straffar. I den grenen var dock Söder spelare inte alls lika bra som de var i inledningen av matchen. Mimmi räddade två av straffarna och den tredje slogs utanför. KIF satte däremot sina tre straffar och var därmed DM-mästare.

Även om man väl måste erkänna att det var rätt lag som till slut vann så hade det inte behövts så värst mycket för att Söder skulle kunna ta hem den här matchen.

Joline Jakobsson fick priset som matchens bästa spelare i Söder och Emma Lindén motsvarande pris hos segrarna. I övrigt plussar jag gärna för ungdomarna Stina Koskilampi, Emma Östlund och Agnes Andersson som inte alls såg besvärade ut trots att flera av motståndarna tillhör KIF Örebros A-lagstrupp.

NA: Trots tvekan – Sarah Michael tillbaka när Kif tog 20:e raka DM-titeln: ”Nu är jag glad igen”
KIF Örebro: Seger i Eksjöhuscup
NA: Niklas Christensson om matchen
ÖSK Söder Dam: Silver i DM efter straffar

Matchfakta:
00. 0-1 Emelie Lundqvist (bonusstraff)
00. 0-2 Emma Östlund (bonusstraff)
06. 1-2 Melissa Tancredi
14. 1-3 Josefine Zandén
66. 2-3 Melissa Tancredi
67. Varning Stina Koskilampi
79. 3-3 Emma Lindén

Emelie Lundkvist, Wilma Franssila och Joline Jakobsson misslyckades alla tre att slå in sina straffar. Det var väl på sätt och vis bra att det blev tre som fick dela på bördan.

Laguppställning (ungefärlig): Stina Koskilampi – Wilma Franssila, Emma Östlund, Lisa Sundell, Elin Börjesson – Emelie Lundqvist, Klara Thorsén (k), Joline Jakobsson – Josefine Zandén, Agnes Andersson (ut 46, in 59), Olivia Puhls (ut 70, in 83)
Avbytare: Emma Tivemo (in 46, ut 59) Ebba Lundkvist (in 70, ut 83), Hanna Persson, Rachaelle Swami, Caroline Zandén, Linnéa Wetterberg, Vanessa Mujic

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.