Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Sista matchen för året

ÖSK Fotboll avslutar i eftermiddag (eller tidig kväll om man så vill) U21-säsongen med en bortamatch mot Jönköpings Södra. Sportklubben reser till matchen med en ren juniortrupp. A-truppspelarna får vara kvar hemma för att på bästa möjliga sätt kunna förbereda sig för söndagsmatchen mot Helsingborg.

ÖSKs matchtrupp: Gustaf Franck (mv), Simon Gustafsson (mv, -00), Oskar Sandberg, Viktor Franssila, Axel Påhlsson, Albin Ödberg, Lukas Hjort, Kevin Johansson, Arvid Brorsson (-99), Mikael Loön, Mirza Turan, Ebrima Jaiteh, Rodin Deprem, Isac Eklöf (-99), Oliver Kåhed och Gabriel Fernsten.

Truppen domineras av spelare födda 1998 (18-åringar alltså). För 97:orna Axel Påhlsson, Albin Ödberg, Mikael Loön och Mirza Turan kan det vara den sista matchen i ÖSKs svartvita matchställ. De blir 20 nästa år och steget till A-truppen är det väldigt få som får ta. Loön och Turan har dock tränat regelbundet med A-truppen under hösten och det är tänkbart att ÖSK erbjuder dem en möjlighet att fortsätta. Det beror väl lite på hur arbetet med truppen i övrigt utvecklar sig.

Det är bara 16 spelare i ÖSKs trupp och det är väl möjligt att det dyker upp någon provspelare. Enligt tidigare uppgifter var tanken att Yannis Mbombo skulle vara med i den här matchen också. Varför han inte är med i den trupp ÖSK angivet är oklart. Kanske tycker man att man redan bildat sig en uppfattning om honom och att det inte är någon större idé att han åker till match med en juniortrupp.

Jag har inte sett något hos J-Södra beträffande deras matchtrupp. Eftersom de har hemmamatch och inte spelar allsvenskt förrän nästa måndag är det möjligt att de låter några spelare från A-truppen vara med. Även om det bara skulle bli juniorer så får ÖSK räkna med att det blir en tuff uppgift. ÖSKs facit mot J-Södras juniorer i år är inte speciellt bra med två förluster och en oavgjord match i ligacup och juniorallsvenska.

Matchen har tidigare placerats på J-Södras hemmaplan Stadsparksvallen. Nu verkar det dock som om den kommer att spelas på Rosenlunds IPs konstgräs. Börjar gör den kl. 17:00.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.