Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2016/17: ÖSK vill han (minst) tre nya

FotbollDirekt har talat med Magnus Sköldmark om hur klubben avser att formera sin A-trupp inför nästa år. Sköldmark vill ogärna ge sig in på namns nämnande, men säger i alla fall så pass mycket som att man jobbar på förstärkningar för både backlinje, mittfält och anfall. Det blir alltså minst tre spelare som skall tas in.

Eftersom dagens trupp, minus Martin Broberg som vi vet kommer att lämna, består av 22 spelare betyder detta, att ÖSK inte räknar med att förlänga alla utgående kontrakt. ”Normal”storleken på ÖSK-truppen har ju tidigare angivits till 21. Utgående kontrakt har följande 7 spelare: Daniel Björnquist, Erik Moberg, Robert Åhman-Persson, Daniel Nordmark, Sebastian Ring, Astrit Ajdarevic och Carl Ekstrand Hamrén.

Om vi räknar med att ÖSK kommer att försöka förlänga kontrakten med Ajdarevic och Åhman-Persson blir det inte så många platser kvar för de övriga. Om inte ÖSK tack vare förbättra ekonomi anser sig kunna öka antalet spelare i A-truppen. Och även om Ajdarevic och/eller Åhman Persson inte väljer att fortsätta i ÖSK finns det väl egentligen ingen anledning att förlänga med spelare man ändå tänkt ”sortera bort”.

Vi får nog räkna med att det kommer att hända en hel del även under vinterfönstret.

FotbollDirekt: Hårt drabbat ÖSK – vill nu förstärka med trio: ”Vi ska kartlägga”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.