Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: DM-final på GPP IP

dm-final


Seriespelet avslutades för lite drygt två veckor sedan och i kväll är säsongen definitivt över för ÖSK Söders damlag. På programmet står en DM-final där hemmalaget får möte damallsvenskorna från KIF Örebro. Det här med hemmalag och bortalag är lite komplicerat i den här matchen. För hemmalag enligt spelprogrammet är faktiskt KIF Örebro, men eftersom matchen spelas på ÖSK Söders hemmaplan kommer Söder nog ändå att känna sig mer som hemma.

Till kvällens final har ÖSK Söder kallat följande Matchtrupp: Stina Koskilampi (mv), Hanna Persson, Rachaelle Swami, Caroline Zandén, Lisa Sundell, Klara Thorsén (k), Elin Börjesson, Joline Jakobsson, Ebba Lundkvist, Agnes Andersson, Linnea Wetterberg, Emma Östlund, Olivia Puhls, Vanessa Mujic, Josefine Zandén, Wilma Franssila, Emma Tivemo och Emelie Lundqvist.

En intressant spelartrupp med en bra blandning av rutin och ungdomlig entusiasm.

Hur KIF Örebro kommer att formera sitt lag vet vi inte något om. Förmodligen kommer det att bli ett rätt ungdomligt lag eftersom flera av de mer seniora spelarna är utflyktade på diverse landslagsuppdrag. En spelare jag gärna hade sett, men som inte kommer att finnas med i KIFs startelva är ÖSK Söders före detta talang Freja Olofsson. Hon finns nämligen med i startelvan i det svenska F19-landslag som idag EM-kvalar i Bosnien mot Georgien.

SvFF: Freja målgörare då Sverige vann med 4-0

Förutsättningar finns alltså att det kommer att bli en något jämnare tillställning än senast då de här två lagen möttes i en DM-final. År 2013 vann KIF nämligen med 9-1.

ÖSK Söder Dam: Äntligen dags…
NA: Nominerad till ”årets fan” – men Jonas Ask tar det lugnt om ÖSK Söder vinner finalderbyt: ”Unnar mig att tvätta”


dm-final-kif-soder


GPP_IP

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.