Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Västerås BK 30 tog steget upp.

BK 30 – Söderdamernas motståndare från Västerås – lyckades redan under sitt tredje år fullfölja sin treårsplan. Efter att ha slagit Jitex både borta (1-2) och idag hemma (3-1) är laget klara för spel i Elitettan – den näst högsta damserien. BK 30 blir därmed även Västerås högst rankade fotbollsklubb. VSK håller ju till i div 1. Kvalmatchen på Ringvallen lockade 573 åskådare. Det är fler än vad KIF Örebro brukar dra.

Men ändå var de 573 på Ringvallen dagens lägsta publiksiffra i Elitettekvalet. Assi IF, med hemadressen Risögrund (tänk Karlsborg), hade 723 åskådare. Assi kvalade sig upp vilket innebär att alla övriga lag i serien får öka på sin resebudget. Ur den synpunkten hade det säkert varit bättre om Bollstanäs (från Upplands Väsby) tagit steget upp.

Dagens högsta kvalpubliksiffra presterades dock (för mig) mycket överraskande i Falkenberg, där IF Böljan besegrade Glimåkra IF. Där räknade man in 782 åskådare. I Falkenberg kan man uppenbarligen aldrig få nog av att se på fotboll. Eller så var det de tillresta från Glimåkra som fick siffran att gå i höjden. De hade trots allt 482 åskådare i den första matchen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.