Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Elfsborg vann jämn match

I en jämn match med bra spel från ÖSKs sida och med en förvånansvärt passiv motståndare blev det till slut ändå så, att Elfsborg tog hand om alla tre poängen och därmed en plats i slutspelet på Malmö FFs bekostnad. Inte helt rättvis sett till chans- och spelfördelning i den här matchen, men gästerna hade mer att spela för, vilket kanske var det som fällde utslaget.

Matchavgörandet kom genom två fasta situationer. Efter 20 minuter fick Elfsborg en straff efter det att en av deras spelare förfördelats när han just skulle nicka en boll mot mål. Nicken gick långt utanför så något skumt var det nog med den situation. Joseph Spångberg varnades för vad jag tror var en knuff i ryggen.

Efter en dryg halvtimme var ÖSK tillbaka i matchen. Adam Bark slog en jättefin passning som skar genom Elfsborgs försvar. Odilon Sangwas djupledslöpning gav honom en bolltouch precis framför händerna på Elfsborg målvakt. Odilon kunde sedan enkelt runda målvakten och placera bollen i ett tomt mål. Odilon är en av de spelare som gjort stora framsteg under året. Tidigare var han nästan enbart en peta-och-spring-anfallare, medan han nu visar upp en betydligt bredare repertoar med bra bollkontroll, skott och ibland även hyfsat passningsspel.

Även Elfsborgs andra mål, som skulle visa sig bli segermålet, tillkom på en fast situation. Efter en lite rörig situation efter en hörna får de en andra- (eller kanske tredje-) boll över linjen. ÖSK var nära att få undan den i tid, men tydligen inte tillräckligt nära.

Båda lagen hade sedan chanser på ytterligare mål. Edwin Lundqvist räddade på mållinjen, medan ÖSK skapade några farliga frisparkslägen mot slutet av matchen. På övertid hade Gabriel Yildiz en bra skottmöjlighet på en andraboll efter frispark. Men kanske att chansen dök upp lite för snabbt – hans skott gick i alla fall utanför bortre. Ett mål i det läget hade givetvis varit bittert för Elfsborg, men sett till hur hela matchen sett ut hade det inte alls varit oförtjänt.

Många bra insatser den här kvällen trots att många av de ordinarie U17-spelarna saknades. Femtonåringarna Helmer Andersson och Nadir Ayeva spelade en halvlek – Helmer som mittback och Nadir som anfallare. De hade precis som Manne Ljunghaga och Odilon Sangwa, vilka de bytte med, den tuffa DM-finalen mot BK Forward från i förrgår i benen. Lite extra plus från min sida till Joseph Spångberg, Edwin Lundqvist, Albin Zidaric och Isac Eklöf. Därmed inte sagt att det var någon av de andra som föll ur ramen.

Spelarna i laget kan nu visserligen ta det lite lugnare, men säsongen är inte slut för U-lagen. I november spelas ett inledande gruppspel för nästa års ligacup. Om upplägget blir som förra året (och det blir det nog) kommer man i år att göra upp om det skall bli A- eller B-gruppspel, då ligacupen avgörs under försäsongen nästa år.

IF Elfsborg: SM-semifinal efter vinst mot Örebro!

Matchfakta:
20. Varning Joseph Spångberg
21. 0-1 Adrian Zeka Straffmål
33. 1-1 Odilon Sangwa (Adam Bark)
58. 1-2 Adrian Zeka

Laguppställning (4-1-4-1) Simon Gustafsson – Lucas Parkedal Stenfelt (57), Joseph Spångberg, Helmer Andersson (U15, 46), Albin Zidaric – Edwin Lundkvist (80) – Sebastian Ternevid (84), Isac Eklöf, Jonathan Aronsson (k, 74), Adam Bark – Odilon Sangwa (ut 46, in 84)
Ersättare: Martin Andersson (mv), Nadir Ayeva (U15, 46), Manne Ljunghaga (46), Gustav Pauly (57), Gabriel Yildiz (U16, 74) och Max Häll (U16, 80)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.