Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2016/2017: Broberg lämnar ÖSK efter säsongen

DSC_0021_Martin Broberg
Idag blev det känt, att Martin Broberg kommer att lämna ÖSK efter den här säsongen. Broberg skrev ett kontrakt på tre och ett halvt år med ÖSK då han kom från Djurgården förra sommaren. Båda kontraktsparterna hade dock en option att avsluta detta kontrakt i förtid – en möjlighet som Broberg utnyttjade för en tid sedan. Därefter har uppenbarligen förhandlingar pågått om en förlängning till nya villkor. ÖSK har lagt sitt slutbud och spelaren har tackat nej till detta.

Enligt Broberg är hans högsta önskan att få en möjlighet pröva på spel utomlands. Han utesluter dock inte att han nästa år kan komma att spela för ÖSK eller för någon annan svensk klubb. Det beror väl på vilka alternativ som kommer upp. Han fyller 27 nästa år och efter den sagolika hösten förra året har årets säsong varit lite mer sådär rent prestationsmässigt (1 spelmål, 1 straffmål, tre målgivande passningar samt en muskelskada). För att komma utomlands till en någorlunda intressant destination känns det som om hans möjligheter är begränsade. Ett problem för honom är nog dessutom, att det under vintern sällan dyker upp några riktigt bra möjligheter till klubbyte. De flesta lag som söker en förstärkning gör det därför att att deras säsong inte gått så bra.

Sett till vad han presterat i år och till det faktum att ÖSK i dagsläget närmast har ett överflöd av kantspelare känns tappet inte alltför besvärligt att hantera. Att/om han lämnar öppnar det för ÖSK att ta in en ersättare på någon position där det finns färre alternativ än vad det gör på kanterna.

NA: Broberg lämnar ÖSK: ”Jag vill försöka ta chansen utomlands”
ÖSK: Sportklubben med Broberg: ”Det var ett tufft beslut” (video, Broberg om uppbrottet mot slutet av inslaget)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.