Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

DM P16-final: ÖSK-seger mot BK Forward

ÖSK P16: DM-segrare år 2016. (Foto: Lagets hemsida)

ÖSK P16: DM-segrare år 2016. (Foto: Lagets hemsida)

Det blev ÖSK som tog hand om DM-tecknen då distriktsmästerskapet för klass P16 avgjordes på Behrn Arena. Matchen hade knappt hunnit börja innan det blev aktion framför båda målen. Först avvärjde Simon Gustafsson hos ÖSK en klar målchans och någon halvminut senare hade ÖSK tagit ledningen med 1-0. Målskytt Adam Bark med en viss hjälp av en bolltouchande försvarare.

Efter en dryg kvart ökade ÖSK på till 2-0 på nick. Jonathan Forsberg fick en bra träff centralt i straffområdet på Max Hälls fina inspel från kanten. Då kändes det som om ÖSK skulle kunna dra ifrån till en behaglig seger. Men den känslan höll bara i sig någon minut. Minuten efter ÖSKs 2-0 mål kvitterar nämligen Forward. Elias Durmaz skott såg inte alltför märkvärdigt ut, men touchade på en ÖSK-försvarare och bågade sig över Simon i ÖSK-målet.

Efter reduceringen jämnade spelet ut sig även om ÖSK fortfarande var laget som hade initiativet. Någon minut före halvtidssignalen kan ÖSK utöka sin ledning genom Gabriel Yildiz. Framspelad av Nadir Ayeva kommer han ensam mot Sebastian Molnar i motståndarmålet. Gabriel siktar (nog) mellan målvakt och främre stolpen och kan glädja sig över att se bollen gå in. Bra med ett mål någon minut före halvtid.

Andra halvlek präglades till att börja med av böljande spel med chanser framför båda målen. ÖSK hade inför andra halvleken bytt in Odilon Sangwa för Max Häll, vars plats på kanten togs över av den mångsidige Gabriel Yilmaz. Efter ca en timme tar Forward över mer av spelet och försöker tvinga fram en reducering. Det är främst den skicklige Elias Durmaz som gång på gång ställer svåra frågor till ÖSKs mittfält och försvar. Lyckligtvis är hans lagkamrater inte riktigt lika bra utan Forward blev i allmänhet av med bollen, när Durmaz väl spelat bollen vidare. Några gånger kommer de dock till bra avslutslägen och Simon Gustafsson i ÖSKs mål stod för några riktigt kvalificerade räddningar som höll ÖSKs tvåmålsledning intakt.

ÖSK är dock inte ofarliga. Forwards höga press öppnade upp för snabba motattacker, vilket passade den offensiva trion Bark, Sangwa och Ayeva riktigt bra. Närmast ett matchavgörande fjärde mål var nog Odilon som drog både mittbackar och målvakt, men inte gav sitt avslut tillräckligt med kraft, vilket gjorde det möjligt att rädda på mållinjen (enligt domarteamets uppfattning).

En rättvis seger tyckte Rickard Torstensson, som coachade den här kvällen, efter matchen. Rickard var nöjd med sin centrallinje, men framhöll framför allt laginsatsen och ett gediget försvarssspel mot ett offensivt farligt lag.

För egen del ger jag ett extra plus till Simon Gustafsson som gjorde några räddningar som nog kan ha varit matchavgörande.

Marcus Kanto på mittfältet var riktigt bra. Jag har sett honom dominera i U15-laget, men det laget är så bra att det inte riktigt går att värdera hans insatser där. Men i den här matchen handlade det om betydligt mer kvalificerat motstånd och Marcus höll klassen trots det med sin förmåga att täcka stora ytor och att hitta bra passningar även i trängda lägen.

Adam Bark ställde till problem så fort han fick bollen, men i den här miljön blev han lite väl bollkär vid några tillfällen.

För Forward gjorde Elias Durmaz som sagt en riktigt bra match. Sebastian Molnar i målet var bra och tog hand om i princip alla de hörnor som ÖSK spelade till sig. Dessutom tyckte jag att deras lagkapten Anton Erkén som spelade mittback var duktig.

ÖSK U16: DM segrare P16 2016 – ÖSK!!!!!

Matchfakta (2*40):
03. 1-0 Självmål (Adam Bark)
17. 2-0 Jonathan Forsberg (Max Häll)
18. 2-1 Elias Durmaz
39. 3-1 Gabriel Yildiz (Nadir Ayeva)

Laguppställning: Simon Gustafsson – Martin Trinh, Manne Ljunghaga (k), Helmer Andersson, Lucas Parkedal Stenfelt – Max Häll, Marcus Kanto (70), Jonathan Forsberg, Adam Bark – Gabriel Yildiz, Nadir Ayeva (75)
Ersättare: Jacob Nilsson (mv), Odilon Sangwa, Lukas Julher (70), Johannes Hjulström (75), Abbubakar Abduwalli, Carl Henning och Samuel Nielsen

För Forward startade följande spelare: Gabriel Alp, Daniel Gouriye, Dennis Koss, Johan Chamoun, Christian Kurt, Michael Khazzoum, Carlos Durmaz, Eliyo Türken, Elias Durmaz, Anton Erkén (k) och Sebastian Molnar (mv).
På deras bänk satt: Afram Jakob (mv), Edvin Bukva, Aklam Mutebi, Levon Celik och Sebastian Hautamäki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.