Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK testar belgisk anfallare

Yannis Mbombo skall provspela med ÖSK. (Foto: Alchetron.com)

Yannis Mbombo skall provspela med ÖSK. (Foto: Alchetron.com)

ÖSK skriver på sin hemsida, att man tagit hit en belgisk anfallare som man kommer att testa under den närmaste tvåveckorsperioden. Yannis Mbombo Lokwa tillhör belgiska Standard Liege, men anses inte tillräckligt bra för att ta en plats i deras A-trupp utan spelar med reserverna.

Mbomba tog steget från Lieges juniorer till reservlaget år 2013 och året därpå till A-truppen. Där tyckte man uppenbarligen inte att han var tillräckligt bra utan han har sedan dess varit utlånad i tur och  ordning till AJ Auxerre, Sint-Truiden och nu senast till FC Sochaux. De senare, som spelar på den franska andranivån lånade in honom i början av det här året med en option att köpa loss honom. Något lossköp blev det dock inte utan han fick gå tillbaka till Liege den 30 juni i år. Hans kontrakt med Standard Liege sträcker sig till den 30 juni nästa år.

ÖSK: Belgisk anfallare provtränar med ÖSK
NA: Belgisk anfallare provtränar med ÖSK

Att få fotfäste i den belgiska fotbollen är inte alltid det lättaste. Det vet bland annat Astrit Ajdarevic (som ju tillhörde just Standard Liege) och Michael Almebäck. Men jag undrar ändå om det här är en anfallare som ÖSK kan få nytta av. Sochaux ansåg tydligen inte att han räckte till för den franska andradivisionen.

NA: Axén: ”Vi har givetvis pratat med Astrit om Mbombo”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.