Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Snart tomt i sjukstugan

NA avrapporterar idag läget på skadefronten. Det hela låter faktiskt rätt bra – om det sedan påverkar Axéns laguttagningar är en annan sak.

Erik Moberg.
I den senaste matchen mot Djurgården knockades Erik Moberg mer eller mindre av Andreas Isacsson. Resultatet blev en hjärnskakning – hans tredje på två år. Brendan Hines-Ike kom in i Mobergs ställe och hann med att prestera en snygg assist till Ferhad Ayazs mål.

NA skriver att Moberg var med under fotbollspasset idag för första gången sedan skadan. Helt återställd är han väl inte även om han är på god väg.

Frågan är om han anses tillräckligt återställd och ikapptränad för att ta platsen i mittförsvaret. Jag tror inte att ÖSK spelar honom på söndag mot Kalmar FF. Det här var som sagt hans tredje hjärnskakning på två år – det finns all anledning att ta det försiktigt. Dessutom skulle jag tro att man från ÖSKs sida gärna skulle vilja se Brendan Hines-Ike från start i en match mot allsvenskt motstånd. Och då passar väl Kalmar rätt bra som motståndare.

Logi Valgardsson.
Enligt tidningen friskförklarades Valgardsson idag. Han tränar med truppen men ej fulla pass. Det lär ta sin tid för honom att komma i matchform igen och han har inte så mycket tid på sig. Frågan är dessutom om han kan tillföra så mycket mer än vad de tillgängliga alternativen kan.

Patrik Haginge.
Haginge rapporteras göra snabba framsteg i sin rehab, men sägs samtidigt ha långt kvar. Han lär inte vara spelklar tills dess att säsongen är över. Även om han är det så finns det inget i tränarnas matchning som tyder på att han skulle få spela. Han har bara gjort tre inhopp i år och inte spelat mer än sammanlagt 26 minuter.

NA: Framsteg för ÖSK:s Erik Moberg: ”Blir bättre och bättre”

Robert Åhman Persson.
Dessutom rapporterades det för några dagar sedan, att Robert Åhman Persson äntligen är gipsfri. Han har ju spelat ändå, men jag man har haft känslan av att hans skada hämmade honom i hans inte helt skonsamma speltid. Kanske är de problemen över nu och vi kommer att få se en RÅP som går in med full kraft i närkamperna.

NA: ÖSK-stjärnan slängde gipset – efter tre månader

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.