Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U15: Derbyseger mot Karlslund

ÖSK U15 tog idag på förmiddagen programenligt en seger mot Karlslunds IF i den regionala P15-serien. Segern var helt odiskutabel även om det tidvis såg rätt ”en-dag-på-jobbet” ut. Killarna har en lång säsong bakom sig och det börjar nog märkas hos en och annan.

Håkan Juhlin var klok nog att inte slita alltför hårt på sitt spelarmaterial. Landslagsspelare som Helmer Andersson, Nadir Ayeva och Dino Salcinovic spelade till exempel bara en halvlek. Bra insatser av flera spelare som jag inte sett så mycket av tidigare. Jag tänker på bland annat Lucas Karlsson på vänsterbacksplatsen och Olle Brorsson på det centrala mittfältet.

ÖSKs tre mål gjordes alla av centrala mittfältare. De första två av Marcus Kanto och det tredje av Dino Salcinovic.

Med 17 omgångar spelade är ÖSK fortsatt obesegrade och med enbart en mindre plump i protokollet (en oavgjord match mot Motala AIF). I övrigt har det blivit idel segrare och de mesta tyder på att de kommer att gå obesegrade genom serien. I den sista omgången möter de på hemmaplan Carlstad United som ligger sist i tabellen.

Matchfakta:
05. Varning Nadir Ayeva
30. 0-1 Marcus Kanto
43. 0-2 Marcus Kanto
48. Varning Alexius Vestlund Bergquist
63. 0-3 Dino Salcinovic
67. Varning Simon Norrman
76. Varning Alen Rasak

Det var fyra varningar på ÖSK-spelare, något som egentligen inte alls återspeglar matchens karaktär. Det var inte påtagligt fult eller våldsamt. Simon Norman skall för övrigt vara rätt nöjd med färgen på sitt kort. Han kom ut från målet i en kapplöpning och fällde en KIF-spelare som sista man. Det har man sett röda kort för i andra sammanhang.

De 11 som startade: Simon Norrman (mv), Helmer Andersson, Marcus Kanto, Ryad Iskhadzhiev, Lucas Karlsson, Julius Höglund, Nadir Ayeva (k), Olle Brorsson, Gabriel Moshél, Karl Andershed och Algot Strömberg.
På bänken satt då: Samuel Hafdell, David Jansson, Viktor Norrman, Béchir Elsgard Brolin, Dino Salcinovic, Alexius Vestlund Bergquist och Alen Rasak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.