Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Bra prestation men dåligt resultat, då ÖSK mötte Hammarby

Rickard Torstensson var trots allt inte helt missnöjd efter att ha sett sitt lag förlora mot Hammarby med 1-0. Gästerna kunde kontra in ett sent vinstmål efter det att David Holm varit ytterst nära att ge ÖSK ledningen några sekunder tidigare. Marginalerna var inte på ÖSKs sida den här gången.

Rent objektivt fanns det dock inget att säga om resultatet. ”Det här är seriens bästa lag”, tyckte Rickard efter matchen. ”Vi gjorde faktisk en av säsongen bästa matcher, men mot Hammarby räckte det inte”.

Gästerna inledde matchen mycket starkt och under de första 20-25 minuterna kom ÖSK knappt upp på gästernas planhalva med bollen under kontroll. ”De första 25 minuterna är bland de bästa vi gjort i år, vårt passningsspel då var så snabbt och enkelt att vi var fullständigt dominanta”, tyckte Hammarbys tränare Andreas Brännström efter matchen. Trots sitt spelmässiga övertag skapade Hammarby inte alltför mycket trots sitt övertag mer än ett mål bortdömt för offside efter knappa 20 minuter. Annars var de väldigt mycket av handbollsförsvar över matchinledningen. Hammarby rullade boll framför ÖSKs försvarslinjer, försökte hitta instick men fick se sina genombrottsförsök avvärjda gång efter annan.

Mot slutet av halvleken blev matchen jämnare och under de sista 5 minuterna är det faktisk hemmalaget som skapar några vassa chanser, främst genom Ebrima Jaithe och Rodin Deprem. Jag tror ändå att det var hos ÖSK man var mest lättad över att höra halvtidssignalen med dess möjlighet att samla ihop intrycken från den första halvleken och möjligheten att anpassa spelet inför den andra halvleken.

Det tyckte jag ÖSK lyckades bra med. Andra halvlek var betydligt jämnare och sett till antalet skapade målchanser var ÖSK faktiskt det något bättre laget. I och för sig inte så märkligt. Hammarby satte en hög press på ÖSK och låg väldigt högt med sina ytterbackar. De gånger ÖSKarna lyckades slingra sig ur deras grepp öppnades stora ytor att angripa på.

Bästa chansen hade nog David Holm med en kvart kvar efter det att en av Hammarbys mittbackar för en gångs skull missat en brytning. David kom ensam mot mål, men vinkeln bliv lite för snäv och skottet gick över. Hammarby saknade inte chanser och ville väldigt gärna ha en straff med ungefär fem minuter kvar. Bosse Gelin tyckte dock inte att fallet var tillräckligt övertygande precis som han i den första halvleken vinkade bort en liknande incident i Hammarbys straffområde.

Trots förlusten var det en stark lagmässig insats av ÖSK. Speciellt om man betänker att laget hade fyra spelare avstängda och att dessutom Arvid Brorsson var med P17-landslaget i Stockholm. Axel Påhlsson var en jätte i mittförsvaret. Rodin Deprem låg bakom mycket av vad ÖSK skapade framåt – antingen som framspelare eller med egna avslut. Kul också att se Isac Eklöf från U17-truppen komma in och få så pass mycket tid som en halvtimme. Som vanligt en positiv insats med en hel del ”lurigheter” från hans sida.

Hammarby IF: U19: Wallefelt avgjorde sent i Örebro

Matchfakta:
25. Varning William Gunnarsson
33. Varning Ebrima Jaiteh
89. 0-1 Brasse Wallefelt

Laguppställning: Gustaf Franck – Lukas Hjort, Viktor Franssila, Axel Påhlsson (k), Oscar Sandberg – William Gunnarsson (ut 63, in 79), Oliver Kåhed, Kevin Johansson, Rodin Deprem (79) – Ebrima Jaiteh, Simon Danielsson (67).
Avbytare: Karl Westdahl (mv), Isac Eklöf (63), David Holm (67), Alex Hahne, Jonathan Aronsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.